Comisia de la Veneția va fi sesizată la cererea PSD, pentru asumarea răspunderii Guvernului la alegerile în două tururi
Actualitate

Comisia de la Veneția va fi sesizată la cererea PSD, pentru asumarea răspunderii Guvernului la alegerile în două tururi

Comisia de la Veneția va fi sesizată pentru modificarea legislației electorale din România. Guvernul Ludovic Orban și-a angajat miercuri răspunderea în fața Parlamentului pentru modificarea legislației care vizează alegerea primarilor în două tururi.

Comisia de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg a votat sesizarea Comisiei de la Veneția pe această temă cu 26 de voturi „pentru” şi 3 voturi „împotrivă”.

Sesizarea Comisiei de la Veneţia a fost propusă de senatorul PSD Titus Corlăţean. Reprezentanţii PNL şi USR, Viorel Badea, respectiv Iulian Bulai, au cerut respingerea cererii, arată Stiri pe Surse.

Corlăţean a susţinut în Comisia de monitorizare, cea mai importantă comisie a APCE, că intenţia guvernului de a schimba legea electorală cu doar patru luni înainte de alegeri încalcă orice standarde şi principii la nivel european.

Procedura sesizării Comisiei de la Veneţia prin intermediul APCE a fost folosită şi de PNL, pentru o analiză pe legile justiţiei adoptate de majoritatea PSD din Parlament.

Guvernul și-a angajat miercuri răspunderea pentru proiectul de modificare a legii electorale care ar permite alegerile primarilor în două tururi. Premierul Ludovic Orban a venit în fața Parlamentului reunit în ședință comună extraordinară.

Pentru că reprezentanții PSD au rămas fermi în a introduce o moțiune de cenzură, Ludovic Orban a declarat că asta nu îi va influența cu nimic pe cetățenii care iși doresc alegeri democratice.

Puteţi să băgaţi 10 moţiuni de cenzură, nu ne schimbaţi punctul de vedere şi nu schimbaţi nici punctul de vedere al celor peste 82% dintre cetăţenii care îşi doresc alegeri democratice pentru primari şi îşi doresc să-şi aleagă primari cu adevărat reprezentativi, legitimi, asta nu se poate decât atunci când o majoritate de 50% plus unu decide”, a transmis Orban.

Related posts

Înlăturat din PSD la parlamentare, fostul ministrul Pop face sondaje pe Facebook dacă să plece din partid

Andrada Ionescu

Marcel Marineață

Mircea Azar

Mircea Balmuș

Andrada Ionescu

PSD va dispărea până la sfârșitul anului, spune Radu Banciu. Se va dizolva după ce toți „escrocii” vor pleca

Constantinescu Gabriel

Valerica Hontaru

Andreea Cristescu

Andreea Raluca Birdeanu

Andrada Ionescu

Leave a Comment