port constanta

România este martora afacerilor de anvergură pe care companii din Emiratele Arabe Unite și Austria le desfășoară la noi în țară. Guvernele care s-au succedat au cedat terenuri, active și chiar dreptul de a accesa fonduri europene.

Concesiuni dubioase în portul Constanța: Dubai – Austria, bani europeni în joc

În luna iulie anul trecut, un contract de 273 de milioane de lei pe care o societate cu răspundere limitată îl atribuia prin licitație publică în Portul Constanța. Era vorba de bani europeni pe care o firmă patronată de șeicii din Dubai urmează să-i plătească companiei austriece Porr Construct.

La finele lunii septembrie, alte 160 de milioane de lei se scurg pe aceiași axă Dubai – Viena. Constanța South Container Terminal a mai atribuit austriecilor de la Porr un contract pentru aceiași locație pe care a concesionat-o de la statul Român.

Primii bani erau destinați extinderii platformei portuare. Contractul de acum se referă la construirea unei alte platforme.

port constanta

România pierde controlul asupra resurselor

Practic, o sumă impresionantă din fondurile europene destinate țării noastre ajung să fie accesați în beneficiul unui SRL din Emiratele Arabe Unite și încasați de o firmă din țara care se opune accesului României la Spațiul Schengen. La finalul afacerii, austriecii încasează aproape o jumătate de miliard de lei, șeicii se aleg cu un terminal într-unul dintre cele mai strategice puncte din Europa, iar România privește pasivă toată afacerea

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *