oradea aeroport

În Oradea, la un an de la semnarea unui contract pentru modernizarea aeroportului din localitate valoarea a fost majorată cu un milion de euro. Firmele implicate ascund istorii interesante care ar putea să explice succesul în afacerile cu statul.

Contract de modernizare aeroport semnat cu firme suspecte

În urmă cu un an de zile a fost semnat contractul pentru modernizarea aeroportului din Oradea. Durata lucrărilor era de 13 luni de zile, iar trei companii au reușit să-și adjudece licitația la 79 de milioane de lei. Precon Transilvania, Citadina și Lemacons erau firmele care se angajau să modernizeze obiectivul din Oradea.

Precon Transilvania are sediul într-un apartament în care a funcționat și compania unui fost ministru al sănătății. Compania activează în locația în care fiul lui Ladislau Ritli făcea afaceri în trecut. Această firmă ascunde ridică și o altă suspiciune. Ea este patronată de un fost director al companiei Tramenco controlată de controversatul Beniamin Rus. Această din urmă firmă are certificat negativ pentru lucrări întârziate și a fost implicată în blocarea autostrăzii Transilvania.

Oradea

Legături politice împreuna cu un contrcat majorta de doua ori in zece zile

La rândul său, Citadina 98 a ridicat numeroase semne de întrebare după ce presa a prezentat tranzacția dintre proprietarii ei și celebra mamă a liderului PSD Marian Oprișan. Patronii companiei au cumpărat de la aceasta un teren de un milion de euro înainte de a lua mai multe lucrări în Vrancea condusă liderul PSD.

Aceste controverse ar putea să explice de ce companiile au reușit să obțină în decurs de zece zile o majorare de peste două milioane de euro a valorii totale a lucrărilor. Pe 23 octombrie și pe 2 noiembrie contractul a fost majorat, de fiecare dată, cu peste cinci milioane de lei. Modificările au fost efectuate cu o lună înainte de termenul de finalizare al construcției.   

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *