Un consilier local din Mureș s-a plimbat cu un urs mort în furca unui utilaj

Un consilier local din Mureș s-a plimbat cu un urs mort în furca unui utilaj agricol și s-a ales cu un dosar penal. Ion Plăşan, consilier local în Saschiz, susține că ursul a făcut prăpăd prin gospodăriile localnicilor, și chiar lui i-a omorât mai multe animale.

Consilierul Ion Plășan a găsit ursul mort pe şosea şi l-a plimbat în furca unui utilaj agricol, minute bune. Apoi, a postat un clip pe reţelele de socializare cu traseul său. Consătenii îi iau apărarea, însă poliţiştii l-au sancţionat, transmite B1Tv.

Edilul local explică că a recurs la acest gest pentru că ursul i-a atacat gospodăria proprie: „Mi-a omorât porcii. Mi-a omorât vacile. Ursul a fost lovit de-o mașină. Este apel la 112, se poate verifica. Au fost toate autorităţile din ţara asta. L-am găsit lângă şosea. M-a zis cineva. Sunt martori. Şi atunci eu l-am luat.”

Localnicii spun că în comuna Saschiz, judeţul Mureş, urşii se plimbă pe ulițe ca pe cărările din pădurile de munte. Ies tot mai des la vânătoare în gospodăriile oamenilor, unde fac prăpăd, iar localnicii au ajuns la limita răbdării.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *