Joe Biden încurajează consumul de canabis și cere guvernatorilor ca toate persoanele condamnate pentru posesia și consumul de marijuana să fie eliberate. Biden a anunțat joi că va renunța la toate condamnările federale pentru aceste infracțiuni.

„Nimeni nu ar trebui să fie închis doar pentru că deţine sau consumă canabis”, a transmis președintele american pe Twitter, cerând guvernatorilor statelor să urmeze această cale şi să-i graţieze pe cei condamnaţi pentru o infracţiune simplă precum deţinerea de canabis.”

Preşedintele a cerut, de asemenea, autorităţilor sanitare şi judiciare, să regândească sentinţele asociate cu marijuana, în contextul în care mişcarea pentru dezincriminarea acesteia trezeşte un ecou puternic în Statele Unite.

Totuși, Joe Biden a insistat însă asupra importanţei continuării luptei împotriva traficului şi a vânzării de canabis către minori, transmite B1TV.

Aceste noi măsuri vizează de asemenea şi rectificarea procedurilor penale, care afectează în mod disproporţionat minorităţile etnice, a justificat preşedintele SUA.

19 state au legalizat consumul de canabis

Un număr de 19 din cele 50 de state americane, precum şi capitala Washington, au legalizat consumul de canabis în scopuri recreative, pentru adulţi.

În majoritatea statelor, utilizarea sa medicinală este autorizată în grade diferite, de la uleiuri cu un nivel scăzut de THC (tetrahidrocanabinol, principiu psihoactiv al canabisului) până la marijuana pură.

Chiar dacă Joe Biden încurajează consumul de canabis, doar câteva state ultraconservatoare şi rurale, precum Idaho, Wyoming sau Nebraska, continuă să fie intransigente. În mod bizar, marijuana este ilegală la nivel federal, dar anunţul preşedintelui Joe Biden simbolizează un prim pas spre schimbare.

Potrivit unui studiu recent, consumul de marijuana în rândul tinerilor americani a atins niveluri record anul trecut.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *