Containerele cu deșeuri trimise din România pentru că nu aveau acte
Containerele cu deșeuri trimise din România pentru că nu aveau acte

Containerele cu deșeuri trimise din România pentru că nu aveau documente au fost de patru ori mai numeroase decât numărul total al containerelor returnate în anul 2020, pentru că s-au înăsprit controalele la frontieră, a explicat șeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu

Până acum, au fost refuzate 113 containere cu deșeuri, a spus Berceanu, vorbind despre containerele cu deşeuri descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea şi trimise înapoi, în Irlanda.

„Erau deşeuri amestecate, s-a încercat să facă nişte matrapazlâcuri cu documente, ceva la ordinea zilei, erau bucăţi de carton amestecate cu plastic, care oricum nu mai puteau fi folosite, cartonul era putrezit. Şi, ca să vă fac aşa, o imagine, anul trecut au fost 31 de containere trimise înapoi, în tot anul 2020, anul acesta, până la jumătate avem deja 113 de containere trimise înapoi”, a afirmat Octavian Berceanu, la Digi24.

El a precizat că în aceste situaţii este vorba despre „structuri de crimă organizată” pe care Garda de Mediu le „descurajează”, însă instituţia are nevoie de aparatură pentru a-şi desfăşura activitatea, dar şi de o „salarizare corespunzătoare”.

„Când intri în Garda de Mediu, intri cu un salariu de vânzător de îngheţată undeva la colţul străzii şi trebuie să opreşti nişte afaceri de milioane, zeci de milioane de euro. E greu, e foarte greu, aproape imposibil să faci faţă cu 450 de comisari în România, cu 15 comisari în Bucureşti”, a susţinut Berceanu.

Berceanu a menţionat că vârsta medie a comisarilor de mediu este de peste 50 de ani, iar instituţia are nevoie de noi angajaţi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *