Image default
Actualitate

Costică Constanda, explicații despre blocarea conturilor PMB: „Nu vrea să renunţe la niciuna din miile de proprietăţi”

Costel Constanda a explicat de ce a recurs la blocarea conturilor Primăriei Capitalei. Omul de afaceri a spus că toate propunerile de rezolvare a litigiului pe care le-a făcut au fost respinse, inclusiv acelea de restituire în natură a unui teren echivalent. Este vorba despre o bucată de teren în Satul Francez, zonă de lux a Capitalei.

„Nu vrea să renunţe la niciuna din miile de proprietăţi”, a spus Costică Constanda despre Primăria Capitalei.

Costel Costanda a spus că în cadrul Primăriei București există o comisie mandatată de către primarul general să poarte negocieri cu el cu cu avocaţii săi pentru a fi găsite soluţii astfel încât să fie stinse datoriile pe care Municipalitatea le are faţă de el.

„Această comisie a dorit să salveze o parte cât mai mare a lichidităţii bugetare şi astfel a oferit, în schimbul sumelor datorate, terenuri şi alte bunuri aflate în proprietatea privată a Primăriei Capitalei. Necunoscând situaţia juridică a proprietăţilor Primăriei oferite în schimbul banilor, am ales două variante: 1. Cumpăr o parte din fosta mea proprietate, Satul Francez, căreia îi cunoşteam situaţia juridică, sau 2. Să scoată Primăria la licitaţie întreaga proprietate ( tot Satul Francez ) pentru a produce lichidităţi şi astfel să-mi plătească banii sau o mare parte din banii pe care mi-i datorează”, a spus Costanda.

Costel Constanda a explicat executarea silită. Potrivit omului de afaceri, cele două variante erau valabile cu condiţia obţinerii aprobării Consiliului General a uneia din aceste variante.

„Niciuna din aceste propuneri nu a fost agreată de către Consiliul General al Municipiului București. Am înţeles că Primăria nu are lichidităţi pentru a-şi plăti datoriile faţă de mine, dar faptul că nu vrea să renunţe la niciuna din miile de proprietăţi pe care le deţine, m-a determinat să blochez conturile acestei instituţii” a lămurit Constanda.

Potrivit unor surse din Primăria Capitalei, conturile instituţiei au fost blocate încă de miercuri, pentru o datorie de 115 milioane de dolari către omul de afaceri Costică Constanda.

El a ameninţat încă din data de 3 august că va popri conturile.

În procesul intentat de omul de afaceri, Municipiul Bucureşti trebuie să-i returneze acestuia 69 de milioane de euro, costul terenului pe care nu l-a primit şi restul, până la 115 milioane de euro, dobânzi şi alte cheltuieli.

Related posts

Victor Ponta intenționează să se lupte cu Nicușor Dan și Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei. Ce se va întâmpla la sectoare

Constantinescu Gabriel

Gabriela Firea propune programul „Adoptă o statuie”. Cetățenii să plătească pentru întreținerea monumentelor

Constantinescu Gabriel

RADU ION

Andreea Cristescu

Leave a Comment