Covid ca o gripă. Acesta este planul autorităților spaniole
Covid ca o gripă. Acesta este planul autorităților spaniole

Covid ca o gripă. Acesta este planul autorităților spaniole, care vor să declare infectarea cu covid endemică, ceea ce înseamnă sfârșitul pandemiei de coronavirus cel puțin în această țară.

Autoritățile sanitare spaniole au gândit un plan care prevede tratarea coronavirusului ca pe orice gripă de sezon. Planul a fost deja pregătit din vara lui 2020, iar autoritățile consideră că acum este momentul potrivit să fie pus în aplicare. În loc să se raporteze fiecare caz de Covid care este depistat în țară, ceva nesustenabil pe termen lung, un grup de medici sau centre de sănătate și spitale vor urmări cazurile cu simptome serioase, potrivit elPais, preluat de B1TV.

Este o strategie care a fost în lucru din vara lui 2020, iar planificarea intră acum în faza finală. Se anticipează că planul va fi pus în aplicare înainte de sfârșitul acestui al șaselea val care este resimțit acum în Spania.

Acum, având în vedere transmisibilitatea enormă a Covid-ului, este o provocare foarte mare respectarea cu strictețe a protocoalelor de supraveghere universală, devine imposibil să facem asta”, a explicat Amparo Larrauri, șefa grupului de supraveghere a gripei și a altor virusuri respiratorii. De fapt, protocoalele au început deja să se relaxeze și nu mai sunt necesare teste pentru contactele directe ale persoanelor confirmate dacă nu prezintă simptome, de exemplu.

Covid ca o gripă. Care este Strategia de luptă împotriva Omicron

Strategia a fost deja implementată în cinci zone, unde a fost derulat un proiect pilot.

„Punctele de raportare ar trebui alese într-un anumit mod astfel încât să fie reprezentative pentru populația teritoriului monitorizat, astfel încât în u​rma experienței pe care o avem deja în supravegherea gripei să putem cunoaște evoluția epidemiologică și caracteristicile de circulație a anumitor virusuri. Cu sistemele de supraveghere deja consolidate, probabil am putea avea informații corecte și de calitate superioară și ceea ce se întâmplă ar putea fi prevenit”, a spus Larrauri.

Astfel, ceea ce se va schimba va fi sistemul de supraveghere, nu tratamentul bolii, care va varia de la un moment la altul pe baza altor tipare. În activitatea lor clinică, medicii vor trebui să continue să trateze pacienții cu tratamente pe măsură ce acestea devin disponibile și în funcție de gravitatea bolii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *