Papa Francisc îndeamnă statele lumii să continue vaccinarea anticovid
Papa Francisc îndeamnă statele lumii să continue vaccinarea anticovid

Papa Francisc îndeamnă statele lumii să continue vaccinarea anticovid, ca fiind „soluţia cea mai raţională pentru prevenirea bolii”. Suveranul Pontif a făcut un apel către comunitatea internațională pentru continuarea eforturilor în această direcție.

Este important să continuăm efortul de a imuniza pe cât posibil populaţia. În acest scop este nevoie de un angajament multiplu la nivel personal, politic şi al întregii comunităţi internaţionale”, a declarat Suveranul Pontif  luni dimineaţă în faţa corpului diplomatic, exprimându-şi dorinţa ca toata populația planetei să beneficieze de un acces egal la asistenţă medicală esenţială şi la vaccinuri, relatează Digi24.

A avea grijă de sănătate este o obligaţie morală. Din păcate, constatăm din ce în ce mai mult că trăim într-o lume cu puternice contraste ideologice. Ne lăsăm de multe ori condiţionaţi de ideologia momentului, deseori construită pe informaţii nefondate sau pe fapte insuficient documentate”, a adăugat el.

Orice declaraţie ideologică rupe legăturile dintre raţiunea umană şi realitatea obiectivă a lucrurilor. Pandemia, dimpotrivă, ne impune un fel de ‘cură de realitate’, care ne cere să privim problemele în faţă şi să adoptăm soluţiile adecvate pentru a o rezolva”, a mai spus Papa Francisc.

Potrivit papei, vaccinurile „nu sunt instrumente magice pentru vindecare, dar reprezintă cu siguranţă, alături de tratamentele dezvoltate, soluţia cea mai raţională pentru prevenirea bolii”.

Suveranul Pontif, în vârstă de 85 de ani, a pledat în mai multe rânduri în favoarea vaccinării, pe care a calificat-o drept un „act de iubire”.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *