Image default
Actualitate

Biserica Ortodoxă Română se implică în campania de vaccinare, anunță Ministerul Sănătății

Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”. Anunțul a fost făcut de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, informează Ministerul Sănătății într-o postare făcută duminică seara pe Facebook.

Totodată, ministerul reamintește că Papa Francisc a anunțat că se va vaccina și conchide: „Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă (…) Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!”.

Preoții ar urma să intre în etapa a doua a vaccinării în România, care începe peste câteva zile, iar Biserica Ortodoxă face apel la o informare corectă a populației.

Biserica Ortodoxă Română se implică în campania de vaccinare, anunță Ministerul Sănătății

„Patriarhia Română, Biserica Ortodoxă Română, ca și toate celelalte Culte religioase din România, a primit Broșura informativă cu titlul: Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA – Gratuită, Voluntară, Sigură, document oficial al COMITETULUI NAȚIONAL DE COORDONAREA ACTIVITĂȚILOR PRIVIND VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19 ÎN ROMÂNIA. Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română”, a informat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

„În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la această vaccinare. Opțiunea pentru vaccinarea cu actualul vaccin anti-Covid trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul limpede al unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremelor. Doar cineva bine informat din surse sigure, credibile, validate instituțional, poate lua o decizie adecvată, menită să îi protejeze sănătatea personală și pe a celor din jur”, a mai spus acesta.

Related posts

Directoarea DSP Dolj, infectată cu COVID la trei zile de la a doua doză de vaccin. Care este explicația

Constantinescu Gabriel

Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, rămâne fără imunitate parlamentară

Andrada Ionescu

Ludovic Orban: România se întoarce la normalitate la jumătatea lui 2021. Care este condiția

Constantinescu Gabriel

2 comments

Vaccinarea este susținută de Biserica Ortodoxă Română ca decizie proprie 11 ianuarie 2021 at 12:50

[…] Biserica Ortodoxă Română se implică în campania… […]

Reply
Campania de vaccinare antigripală, extinsă la toate grupele de populație 14 ianuarie 2021 at 13:22

[…] Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început în 27 decembrie, când serul de la Pfizer și BioNTech era administrat în premieră pe teritoriul României. Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă și membră a echipei care a preluat primul caz infecție cu SARS-CoV-2 confirmat pe teritoriul țării noastre. Între timp, numărul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 la nivel național a trecut de 154.000, după cum arată datele înregistrate până miercuri, 13 ianuarie, ora 17, relatează B1TV. […]

Reply

Leave a Comment