Image default
Actualitate

Sorin Cîmpeanu: „Vom reuşi să deschidem şcoala într-o formă sau alta”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că se va “reuşi” deschiderea şcolilor în data de 8 februarie “într-o formă sau alta”.

Potrivit ministrului, problemele predării online sunt “structurale, nu sunt probleme circumstanţiale”, de care “se loveşte orice stat”.

“Vom reuşi să deschidem şcoala, este o convingere profundă, pe data de 8 februarie, fie că vom reuşi toate şcolile din România, fie că vom reuşi să deschidem şcolile în zonele care au o rată de infectare scăzută. O să prioritizăm învăţământul primar şi grădiniţe, ştiut fiind că este cel mai dificil de abordat în maniera online, fie că vom prioritiza elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, care susţin examenele naţionale. Într-o formă sau alta, vom reuşi să deschidem şcolile, este convingerea mea. Educaţia rămâne prioritatea acestui guvern”, a spus Cîmpeanu la Realitatea Plus.

Recuperarea orelor pentru elevii care nu au avut posibiltatea să participe la școala online ar putea avea loc și sâmbăta, dar acest lucru depinde numai de decizia cadrelor didactice, a afirmat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Ministerul Educației a stabilit și bugetul acordat așa numitor acțiuni remediale.

„Dacă este nevoie de organizare la nivelul zilei de sâmbătă, va decide fiecare cadru didactic în funcţie de volumul pierderilor pe care îl va identifica. Nu te poţi antepronunţa. Poate este suficient să vii cu două-trei ore în fiecare zi”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a vorbit și despre alocarea dedicată acțiunilor remediale.

„Ordonanţa de Urgenţă 178 are prevăzut un cuantum de 200 de lei pe lună per elev, e vorba de 500 de lei pe lună, dacă o şcoală are 1000 de elevi care sunt în situaţia în care au nevoie de acţiuni remediale – şi este un exemplu deloc departe de realitate – vor fi 500.000 de lei (…) pe care Ordonanţa spune că îi poţi duce către plata utilităţilor şi către plata salariilor pentru acţiuni remediale. Eu, ca ministru, insist la construcţia bugetului să crească costul standard per elev destinat cheltuielilor materiale, unde intră utilităţile şi să degrevăm aceste sume de cheltuielile materiale, să meargă totul către plata profesorilor către acţiuni remediale”, a explicat ministrul, citat de B1TV.ro

Related posts

Întâlnire pentru #JudoÎnȘcoli între ministrul Sorin Cîmpeanu și Cozmin Gușă

Constantinescu Gabriel

Fost ministru al Educației, condamnat în primă instanță la peste trei ani de închisoare cu executare

Andrada Ionescu

Sorin Cîmpeanu, replică pentru Vlad Voiculescu: Vom propune deschiderea școlilor fără testare

Andrada Ionescu

1 comment

Sorin Cîmpeanu, anunț cu privire la redeschiderea școlilor! Când revin elevii în bănci - Lumea Politică 12 ianuarie 2021 at 13:35

[…] „M-am angajat să dăm un răspuns părinților privind forma de începere a celui de-al doilea semestru până la finalul lunii ianuarie, cu o săptămână înaintea începerii cursurilor Va conta în decizie și răspunsul pe care îl vom primi vineri, cu privire la disponibilitatea de vaccinare(…) Nu am un glob de cristal, nu am nici competențe epidemiologice, nu îmi voi depăși limita de competență și vă voi spune ce v-am spus; decizia va fi luată în mod responsabil, cu cei care au competență. Un răspuns din partea mea ar însemna o inducere a unei confuzii și a unor false așteptări. Nu voi face acest lucru”,nț […]

Reply

Leave a Comment