Image default
Actualitate

Cum susține vaccinarea anti-COVID Biserica Ortodoxă Română. Mesajul transmis de două fețe bisericești

Vaccinarea este susținută de Biserica Ortodoxă Română în limita conștiinței fiecăruia. Însă pentru a lua o decizie, fiecare persoană trebuie să fie corect informată, consideră reprezentanții BOR.

Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului a anunțat că se va vaccina împotriva Covid-19 atunci când îi va veni rândul şi le cere credincioşilor să se informeze despre vaccinare doar din surse sigure şi autorizate, pentru a nu cădea victime dezinformărilor. Preotul Vasile Ioana le-a comunicat enoriașilor să nu lase problema vaccinării să-i învrăjbească.

Vaccinarea este susținută de Biserica Ortodoxă Română ca decizie proprie. „Dumnezeu nu ne vrea proști, ne vrea inteligenți și informați.

Patriarhia cu Ministerul Sănătății își dau mâna pentru a ajuta oamenii și este un lucru minunat și îi rog pe oameni să nu se învrăjbească, să nu se creeze această polarizare care strică pacea socială. Oamenii vorbesc răstit pentru că în momentul ăsta pare că a intrat această dihonie a discordiei între noi.

Haideți să promovăm pacea, să luam decizia cu pace, să ne iubim unii pe alții și să ne respectăm. Dacă vecinul meu nu se vaccinează nu înseamnă nici că este educat, nici nimic.

Toți suntem români și avem o responsabilitate. Este limpede că în fața acestei pandemii, ca să eliberăm spitalele de această colmatare incredibilă, ar trebui să ieșim din propriul egoism și conservatorism și să luăm o decizie”, a spus la Digi24 preotul Vasile Ioana.

Related posts

Valeriu Gheorghiță: Recomandăm reducerea la minimum a consumului de alcool în preajma vaccinării

Andrada Ionescu

Ministerul de Interne a discriminat cultele din România, prin acordul cu BOR, arată CNCD

Constantinescu Gabriel

Biserica recomandă să nu mai pupați icoanele! Ce măsuri a luat BOR împotriva coronavirusului

Constantinescu Gabriel

1 comment

Un primar s-a vaccinat mai devreme, în etapa dedicată medicilor 13 ianuarie 2021 at 13:35

[…] de-a doua etapă a campaniei de vaccinare ar urma să înceapă săptămâna viitoare și include vârstnicii, persoanele din categorii de […]

Reply

Leave a Comment