Afacerile creatoarei de modă care a realizat ținute pentru Prima Doamnă, Carmen Iohannis, au cunoscut o creștere semnificativă. Numeroase instituții de prestigiu, precum Curtea Constituțională, Senatul României, Cancelaria Prim-Ministrului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiției și Secretariatul General al Guvernului au achiziționat diverse articole de modă de la magazinul Andreei Țincu în valoare de peste 23.000 euro.

Începând colaborarea cu Carmen Iohannis în anul 2015, firma AndreaTincu SRL a înregistrat o creștere semnificativă a cifrei de afaceri, de la puțin peste 160.000 lei și un profit de puțin peste 1000 lei la peste 1 milion de lei cifră de afaceri și un profit de 225.000 lei. Apreciatele creații ale Andrei Tincu au fost purtate de Prima Doamnă la numeroase evenimente publice și de protocol, ceea ce a generat interesul instituțiilor de stat pentru achiziționarea acestor produse, transmite B1TV.

În ultimii doi ani, mai multe instituții importante ale statului român au încheiat contracte semnificative cu Andreea Țincu, cum ar fi Ministerul Afacerilor Externe, Cancelaria Prim-Ministrului, Curtea Constituțională, Senatul României și Secretariatul General al Guvernului. Aceste contracte au inclus achiziționarea de eșarfe și cravate din mătase de la Andreea Tincu, reflectând așa zisa apreciere pentru designul său original și calitatea produselor. De menționat este faptul că Andreea Tincu a subliniat că relația sa profesională este exclusiv cu Prima Doamnă și nu a îmbrăcat niciodată președintele României.

Banii publici „la modă”

Ministerul Afacerilor Externe a cumpărat pe 5 decembrie 2023 nu mai puțin de 24 de eșarfe din mătase, dar și 36 de cravate bărbătești, tot din mătase, ambele design original Andreea Țincu.

Valoarea totală a contractului MAE cu Andreea Tincu: 14.923 lei (3000 euro).

Cancelaria prim-ministrului a achiziționat și ea, înainte de Crăciun, 9 eșarfe și 9 cravate din mătase, ambele în valoare de 786 euro.

Cel mai mare contract a venit din partea Curții Constituționale, care a cumpărat în 2023 100 eșarfe din mătase pentru femei, 50 de eșarfe din mătase pentru bărbați și 50 de cravate din mătase pentru bărbați. Valoarea totală a contractului: 9950 euro.

Senatul României a cumpărat în mai multe rânduri eșarfe de la Andreea Tincu: 20 de eșarfe în august 2022, 50 de eșarfe premium din mătase în februarie 2023, 45 de cravate din mătase jacqard (15 dintre ele fiind model “Marcel”) în iunie 2023.

Și Secretariatul General al Guvernului a achiziționat 6 eșarfe și 6 șaluri în valoare de circa 1200 euro.

Ministerul Justiției a cumpărat la finalul anului trecut 9 eșarfe din mătase, valoarea contractului fiind de 680 euro.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *