Ministrul Muncii, anunţ despre majorarea salariilor | Câţi bani vor primi în plus bugetarii
Ministrul Muncii, anunţ despre majorarea salariilor | Câţi bani vor primi în plus bugetarii

Creșterea vârstei de pensionare nu este o opțiune, consideră ministrul muncii, Marius Budăi. Este mult prea târziu să-ți începi anii de pensie la 70 de ani, și oricum oamenii își încheie activitatea mult prea târziu la noi în țară. Mai degrabă, sunt necesare măsuri pentru creșterea speranței de viață sănătoasă a românilor, consideră ministrul muncii.

Marius Budăi spune că în mandatul său nu va avea loc creșterea vârstei de pensionare în România. „Nu s-a schimbat nimic. Aș vrea să vă prezint și argumentele prin care să-mi susțin această afirmație. Eu cred că în România trebuie să ne preocupăm mai întâi, înainte de a crește vârsta de pensionare, de a crește speranța de viață a cetățenilor români, de a crește speranța de viață sănătoasă a cetățenilor români.

Nu poate fi vorba de o creștere a vârstei de pensionare la 70 de ani. Vă spun și de ce: în România speranța de viață, pentru un bărbat, este de 70 de ani și șase luni. Este imposibil să pui pe cineva să contribuie într-un sistem 50 de ani și să-i dai pensie șase luni. Nu se poate așa ceva”, a declarat Marius Budăi, pentru Bugetul.ro, citat de B1TV.

În loc de mai multă muncă, speranță de viață sănătoasă

Totodată, Marius Budăi spune că cel mai important este ca pentru români să fie crescută speranța de viață sănătoasă.

Speranța de viață sănătoasă este și mai mică: de 59-60 de ani. Deja cetățenii români lucrează 5 ani în plus față de speranța de viață sănătoasă. Deci, nu poți să pui carul înaintea boilor. Noi trebuie să ne ocupăm de viața cetățenilor români, de a le crește speranța de viață sănătoasă.

Vârsta standard de pensionare este 63 de ani pentru femei şi de 65 de ani pentru bărbaţi, stagiul minim de cotizare este de 15 ani şi stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi”, a mai declarat ministrul Muncii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *