Victor Ponta: „Președintele României nu-l alegem noi. Va veni în plic, în 2024
Victor Ponta: „Președintele României nu-l alegem noi. Va veni în plic, în 2024 ”

Criza de la Blue Air era cunoscută de guvern de luni de zile, explică Victor Ponta, dar autoritățile nu au făcut nimic ca să o preintâmpine, fiind mult prea ocupate de împărțirea funcțiilor.

„În acest moment, Guvernul are o singură funcție, una singură, și anume împarte funcții”, a declarat ironic fostul premier, miercuri, într-o emisiune B1TV.

Toată lumea are datorii, să fie foarte clar. CEO de la Wizz a dat interviu în Gazeta de Cluj, dacă nu mă înșel, și a zis, `nu e normal că Blue Air și TAROM sunt ajutate de statul român`, păi nu, dar vezi că tu ești ajutat de statul maghiar, de statul maghiar e în regulă să fii ajutat… bun, nu vorbesc de Air France sau Lufthansa, care iau miliarde de la statele lor”, a declarat fostul premier.

Problema este că se știa de chestia asta de luni de zile și ne-am trezit într-o zi, `băi, ce facem, trimitem TAROM după ei`, stai că nu e vorba de Afganistan, unde avem 100 de oameni, e vorba de mii de oameni din diaspora, diaspora aia care a luptat să scape de „puie monta”, să vină dreapta să rezolve lucrurile, și acum merge pe jos diaspora”, a continuat el.

Întrebat dacă încă îl „mai doare” acel episod, Victor Ponta a adăugat: „Nu, râd de ei, recunosc. Eu zbor foarte des cu Blue Air, cu Wizz, și vine lumea la mine și zice, `domnule Ponta, ce se întâmplă?`, și eu zic, `ce se întâmplă, eu dacă vreți îmi dau demisia, dar nu cred că vă mai ajută`”.

Fostul premier Victor Ponta a criticat dur actuala guvernare.

Să nu te superi pe mine și sigur că o să zici că așa era, dar nu era așa. În acest moment, Guvernul și statul român are o singură funcție, una singură, și anume împarte funcții, împarte funcții cu salarii, cu secretară, cu angajat, cu aghiotant, cu nu știu ce. Acum sincer tu simți că, domne`, plătesc taxe și se ocupă să mă ajute cu energia? Nu. Îmi fac șoșeselele bune? Nu. Îmi fac aeroportul bun (…)? Nu. Băi, nu știu, e poliție pe stradă și nu îmi dă nimeni în cap? Nu. Și atunci care e rolul statului în acest moment? Împarte funcții că am azi trei partide, slavă Domnului că nu sunt cinci sau șapte! Atât!”, a mai spus fostul prim-ministru.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *