Victor Ponta: „Președintele României nu-l alegem noi. Va veni în plic, în 2024

Criza de la Blue Air era cunoscută de guvern de luni de zile, explică Victor Ponta, dar autoritățile nu au făcut nimic ca să o preintâmpine, fiind mult prea ocupate de împărțirea funcțiilor.

„În acest moment, Guvernul are o singură funcție, una singură, și anume împarte funcții”, a declarat ironic fostul premier, miercuri, într-o emisiune B1TV.

Toată lumea are datorii, să fie foarte clar. CEO de la Wizz a dat interviu în Gazeta de Cluj, dacă nu mă înșel, și a zis, `nu e normal că Blue Air și TAROM sunt ajutate de statul român`, păi nu, dar vezi că tu ești ajutat de statul maghiar, de statul maghiar e în regulă să fii ajutat… bun, nu vorbesc de Air France sau Lufthansa, care iau miliarde de la statele lor”, a declarat fostul premier.

Problema este că se știa de chestia asta de luni de zile și ne-am trezit într-o zi, `băi, ce facem, trimitem TAROM după ei`, stai că nu e vorba de Afganistan, unde avem 100 de oameni, e vorba de mii de oameni din diaspora, diaspora aia care a luptat să scape de „puie monta”, să vină dreapta să rezolve lucrurile, și acum merge pe jos diaspora”, a continuat el.

Întrebat dacă încă îl „mai doare” acel episod, Victor Ponta a adăugat: „Nu, râd de ei, recunosc. Eu zbor foarte des cu Blue Air, cu Wizz, și vine lumea la mine și zice, `domnule Ponta, ce se întâmplă?`, și eu zic, `ce se întâmplă, eu dacă vreți îmi dau demisia, dar nu cred că vă mai ajută`”.

Fostul premier Victor Ponta a criticat dur actuala guvernare.

Să nu te superi pe mine și sigur că o să zici că așa era, dar nu era așa. În acest moment, Guvernul și statul român are o singură funcție, una singură, și anume împarte funcții, împarte funcții cu salarii, cu secretară, cu angajat, cu aghiotant, cu nu știu ce. Acum sincer tu simți că, domne`, plătesc taxe și se ocupă să mă ajute cu energia? Nu. Îmi fac șoșeselele bune? Nu. Îmi fac aeroportul bun (…)? Nu. Băi, nu știu, e poliție pe stradă și nu îmi dă nimeni în cap? Nu. Și atunci care e rolul statului în acest moment? Împarte funcții că am azi trei partide, slavă Domnului că nu sunt cinci sau șapte! Atât!”, a mai spus fostul prim-ministru.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *