Criza economică va afecta din ce în ce mai mult românii, spune liderul UMR Kelemen Hunor, care arată că rolul statului este acela de a interveni în economie, când acest lucru se impune.

Contextul economic, contextul politic se schimbă şi s-a schimbat. Doi ani de pandemie, avem acest război iresponsabil al preşedintelui Putin împotriva Ucrainei şi lucrurile se schimbă în fiecare zi. Suntem conştienţi şi vedem în fiecare zi că niciun domeniu economic şi niciun domeniu social nu rămâne neafectat. În astfel de situaţii avem nevoie de un stat puternic, în sensul de a interveni acolo unde este nevoie şi este nevoie, fiindcă trăim într-o criză economică ce se va adânci în lunile care urmează. Vedem cum creşte inflaţia în zona euro, în Ţările Baltice, în Germania, în Franţa, în Italia şi acest lucru va afecta toate economiile europene”, a spus liderul UDMR luni seară, potrivit B1TV.

Kelemen Hunor consideră că statul are obligaţia de a ajuta, în primul rând, toţi cetăţenii şi, pe de altă parte, trebuie să intervină şi în economie:

Şi acest lucru nu înseamnă că statul lucrează împotriva principiilor liberale din economia de piaţă, dar acolo unde este nevoie statul este obligat, şi Guvernul, să intervină. De aceea, aceste măsuri care au fost pregătite au fost extrem de bine chibzuite, sunt echilibrate. Sunt pe termen mediu şi pe termen lung şi sunt măsuri imediate. Astfel, putem susţine economia, putem susţine bugetul şi veniturile bugetare ca să avem posibilitatea de a ajuta acele categorii sociale care au nevoie de intervenţia statului. Astfel sunt convins că şi bugetul nostru poate fi ţinut într-un echilibru”, a mai spus Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, investiţiile publice trebuie protejate, context în care a anunţat că în luna aprilie va fi realizată măsura privind ajustarea preţurilor în construcţii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *