CTP a comentat la Digi24, demisia lui Dacian Cioloș de la șefia USR. „Deci nu se face un astfel de gest. Este un gest discreditant pentru domnul Cioloș, ca președinte. Sau poate nu se aștepta să câștige… Nici nu cred că mai are vreun viitor politic”, a spus CTP.

În discuție, gazetarul s-a referit și la Cătălin Drulă, cel care a preluat, ca interimar, funcția de președinte al USR. Despre acesta Cristian Tudor Popescu spune că a făcut câteva greșeli, una dintre ele fiind aceea că „a pus toate tunurile pe Klaus Iohannis”. „Nu cred că este o strategie foarte eficientă să-ți descarci mitraliera într-un cal mort”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

„Este un gest care îl discreditează grav pe domnul Cioloș. Grav! Știți de ce mi-a amintit imediat? Mi-a amintit de ce a făcut acum 20 și ceva de ani Emil Constantinescu, în vară, în iunie, în anul 2000, când a anunțat că nu mai candidează la președinție. S-a retras din cursa pentru președinție, cu consecințele pe care le-am văzut atunci. Retragerea lui Emil Constantinescu a dus atunci la intrarea în turul doi a lui Corneliu Vadim Tudor. Și a fost nevoie de o luptă crâncenă pentru a fi oprit…”, a spus CTP la Digi 24.

„Cum să faci așa ceva, domne? Ai fost ales, da? N-ai fost ales cu majoritate zdrobitoare. Avea ceva ceea ce se numește „a weak mandate” – avea un mandat slab domnul Cioloș, la limită – 49% la 51%. N-a fost ales cu 70% la 30%. Și atunci, trebuie să faci ce poți, că de aia ești președinte, ca să unifici acest partid, ca să poți… În fond, de ce fost ales președinte? A fost ales ca să ducă fuziunea asta între cele două partide – USR și PLUS – mai departe, pentru a se topi, până nu mai existau diferențe, unul în celălalt”, a subliniat gazetarul CTP.

„Cum să vii după 4 luni și să spui „Domne, e greu, nu pot! E foarte greu, eu plec, să nu contați pe mine!”? Cum să faci așa ceva? Păi, nu știai? În clipa în care ai candidat știai foarte bine că există această fractură în partid, există echipa Barna, și că vei avea de luptat cu așa ceva. Pentru asta te-ai pregătit când ai candidat… Sau poate nu se aștepta să câștige…”, a mai declarat CTP.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *