Gazetarul CTP a spus ironic că știrea săptămânii nu este domnul Cîțu, ci este domnul Mîțu, cel care a murit, cu toate că și domnul Cîțu este mort politic în momentul de față.. El a analizat la Digi24 care sunt mecanismele psihologice care îi face pe oameni să fie atât de interesați de moartea unei celebrități.

„„Știrea săptămânii se impune, nu o alegi tu ca jurnalist, precizează CTP. Așa se face că știrea săptămânii nu este domnul Cîțu, ci este domnul Mîțu. „Domnul Mîțu, care a murit. A murit în spital, fapt trist, se investighează cazul, o să vedem dacă este vorba de malpraxis acolo, dacă este vorba de o măsură medicală neprofesionistă care a dus la moartea domnului Cîțu, pardon, a domnului Mîțu. Deși domnul Cîțu este mort politic în momentul de față. Aș fi curios să văd primul sondaj de opinie în ceea ce-l privește”, a spus CTP.

„De o săptămână, însă, ocupă ecranele acest tragic incident cu dl. Mîțu. Și m-am întrebat: domnule, dacă era vorba de un simplu cetățean, care tot așa, murea după ce ieșea din camera hiperbarică, ar fi fost o știre rulată o săptămână pe ecran? Nu! Deși era un om care murea în aceleași condiții. De ce știrea aceasta a fost rulată?” a continuat gazetarul CTP.

„Pentru că dl. Mîțu este o persoană cu vizibilitate din zona culturii populare – muzica populară, muzica ușoară, sportivi și alte persoane de felul acesta, care sunt vizibile. Și atunci, știrea face audiență, lumea se uită, e interesată. De ce e interesată? M-am întrebat. Am făcut niște raționamente de felul acesta și când a murit prințesa Diana”, a spus CTP.

„Știrea săptămânii se impune, nu o alegi tu ca jurnalist, precizează CTP. Așa se face că știrea săptămânii nu este domnul Cîțu, ci este domnul Mîțu. „Domnul Mîțu, care a murit. A murit în spital, fapt trist, se investighează cazul, o să vedem dacă este vorba de malpraxis acolo, dacă este vorba de o măsură medicală neprofesionistă care a dus la moartea domnului Cîțu, pardon, a domnului Mîțu. Deși domnul Cîțu este mort politic în momentul de față. Aș fi curios să văd primul sondaj de opinie în ceea ce-l privește”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *