Premierul interimar Florin Cîțu a spus, duminică, referitor la negocierile cu PSD pe formarea unei alianțe de guvernare, că speră ca astăzi să discute și despre propunerea de premier.

„Nu am ajuns la aceste discuții. Trebuie să ne înțelegem mai întâi pe partea de guvernare. De aici pornim. Sper că putem discuta azi despre propunerea de premier și apoi să mergem cu ea la președintele Iohannis”, a declarat Florin Cîțu.

Referitor la desființarea SIIJ și a MCV, Florin Cîțu spune că „am avansat acolo, facem progres”.

„Cu toții avem avizul Comisiei de la Veneția și de acolo pornim. Discuția este despre toate legile Justiției, e un pachet întreg. Ceea ce cu toții am agreat este că trebuie să respectăm MCV. Dacă nu-l respectăm, nu mai putem discuta despre intrarea în Schengen. De aici pornim”, a mai spus Florin Cîțu.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, duminică, la sosirea la sediul PNL, că în negocierile cu PSD privind programul de guvernare sunt „divergențe” privind administrarea economiei. Acesta a spus că social-democrații propun măsuri economice promovate anterior de fostul șef PSD Liviu Dragnea și „ar fi culmea” să le introducă în program, având în vedere că el le-a atacat.

„Sunt divergențe referitor la modul cum vedem noi să administrăm o economie. Am arătat în ultimii doi ani de zile că se poate să ai și venituri bugetare mai mari fără să crești taxe și cu o redistribuție pe care o face piața. Așa credem că, fără intervenția statului, se pot redistribui resursele în economie, echitabil, eficient”, a spus Florin Cîțu.

„De partea cealaltă se dorește intervenție statului, așa se crede că se poate redistribui avuția. Pentru mine este bizar să vorbim azi de măsurile pe care eu le-am contracarat din programul lui Dragnea. Și taxe de solidaritate și impozit pe venit global. Am revăzut programul”, spune Florin Cîțu.

„Cam tot ce era acolo este în acest program. La doi ani după ce am arătat că acel program a fost prost, nu l-am implementat. Sper să nu vină cu naționalizarea pilonului II de pensii. Le-am atacat atunci. Ar fi culmea să le introducem azi. Nu pentru că există o barieră ideologică, ci pentru că ele nu funcționează. Dacă ar fi funcționat, ar fi fost aplicat atunci de PSD”, a spus Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *