nicușor dan
nicușor dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, nu poate intra la Târgul de Crăciun organizat de instituția pe care o conduce, pentru că nu are certificat verde. Dan nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, iar de la infectarea lui cu SARS-CoV2 au trecut mai mult de 6 luni.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, Târgul de Crăciun va fi organizat în perioada 26 noiembrie – 26 decembrie, pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii. Accesul va fi permis doar în baza certificatului verde COVID care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală.

Nicușor Dan nu are însă certificat verde, pentru că nu s-a vaccinat anti-COVID.

Invitat la emisiunea În fața ta, la Digi24, edilul  Nicușor Dan a evitat să spună dacă este pentru sau împotriva vaccinului, dar a spus că nu se teme să se imunizeze.

„Am trecut prin boală. Am spus că mă voi vaccina după ce fac un număr de teste, pe care n-am apucat încă să le fac, pentru că există niște urgențe care sunt mai importante. Mă voi vaccina. Am trecut prin boală, cred că primul test pozitiv a fost în jur de 20 aprilie. Atunci m-am declarat la DSP. Cele șase luni au trecut însă de atunci, nu pot să scot certificatul”, a spus  Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că transportul public din Bucureşti este oficial şi pe hărţile Google, unde pot fi găsite variantele de transport public pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, inclusiv programul metroului şi al trenurilor de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni. El arată că, într-o primă etapă, se afişează planificarea curselor. „Ulterior, vom afişa în timp real funcţionarea mijloacelor de transport public”, adaugă Nicușor Dan.

„De azi transportul public din Bucureşti este oficial şi pe hărţile Google! Oricine intră pe Google Maps şi vrea să vadă cum ajunge dintr-un loc în altul folosind transportul public va primi informaţiile dorite integrate în această aplicaţie. Pot fi găsite variantele de transport public pentru toată regiunea Bucureşti – Ilfov, incluzând aici transportul STB, STV, cel spre Chitila şi Buftea, dar şi programul metroului şi al trenurilor de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni”, a arătat Nicuşor Dan, duminică, într-o postare pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *