Alocațiile copiilor cresc cu 20% la începutul lui 2021, și cu încă 20% la jumătatea anului viitor, a spus ministrul muncii, Violeta Alexandru. Și pensiile vor fi majorate, dar procentul nu a fost încă stabilit.

Violeta Alexandru a explicat marți cum vor crește veniturile din asigurări sociale ale populației, în 2021.

„Vor crește. Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creșterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creștere care să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie. Acest lucru constituie baza de plecare în discuțiile cu ceilalți parteneri, pentru că suntem într-o coaliție în acest moment și deciziile le luăm împreună. Pentru plata alocațiilor, vă reamintesc că noi am avut o gândire de creștere etapizată, pentru a putea face față bugetul acestei solicitări de dublare a alocațiilor. Va fi o creștere la începutul anului viitor, a doua creștere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor și ultimele două, peste doi ani” a explicat Violeta Alexandru, potrivit PsNews.

Alocațiile copiilor cresc, iar Violeta Alexandru a sugerat că procentul de mărire al pensiilor ar putea să fie stabilit până la sfârșitul anului acesta.

„În programul de guvernare, pentru noi, lucrurile sunt foarte clare, vor crește atât pensiile, cât și alocațiile. Prima poză a încasărilor la buget o avem la finalul acestui an, când se pregătește bugetul pentru anul viitor. În funcție de această situație, pentru că toate plățile se fac funcție de încasările la buget, Ministerul Finanțelor va avea o comunicare publică concretă vizavi de cuantumul creșterii, mă refer la pensii. Pentru alocații, cum știți, creșterile sunt deja prevăzute în Ordonanța pe care am modificat-o pe acest subiect, 20% la începutul anului și încă 20% la jumătatea anului și la fel și peste doi ani”, a adăugat ministrul muncii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.