Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că restricţiile sanitare care au intrat în vigoare la începutul săptămânii au un singur scop, respectiv protejarea populaţiei şi reducerea presiunii uriaşe care apasă pe sistemul sanitar.

Klaus Iohannis nu ia în calcul carantinarea totală de sărbători

De altfel, Klaus Iohannis a fost întrebat dacă se va recurge la carantină în contextul în care noile măsurile restrictive nu vor avea efectul scontat

„Nu luăm în considerare acum o carantinare totală. Nu iau în considerare o carantinare totală de sărbători”, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă.

De altfel, Klaus Iohannis a fost întrebat dacă se va recurge la carantină în contextul în care noile măsurile restrictive nu vor avea efectul scontat

„România se confruntă cu o situaţie extrem de complicată, iar restricţiile care au intrat în vigoare ieri au un singur scop – protejarea populaţiei şi reducerea presiunii uriaşe care apasă pe sistemul sanitar”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

Cât privește vaccinul anti-COVID, Klaus Iohannis spune că există deja o strategie.

„Mai sunt de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă. România va beneficia în mod echitabil. Avem deja o strategie. Am discutat și despre posibilitățile de stocare și distribuție și am stabilit instituțiile responsabile. De vaccin vor beneficia tot personalul din domeniul sănătății și persoanele vulnerabile. Cred că o campanie de vaccinare anti-COVID planificată ne va da șansa de a ne întoarce la normalitate”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, ședință la Cotroceni

Klaus Iohannis, președintele României avut marți,  10 noiembrie, ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban; Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă; Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru; Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății, Raed Arafat; Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Sănătății. General dr. Ionel Paul Oprea; Directorul General al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea; Directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol; reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila; Șeful Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general dr. Dragoș Marian Popescu; Directorul Medical în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan; Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Gindrovel Dumitra”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *