Aproape 6 milioane de români trăiesc și muncesc în străinătate. Indiferent de țara unde se află, ei sunt conectați la realitatea politică și socială din România. Cu un an înainte de cele patru tururi de scrutin: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale, partidele au început deja să-i curteze.

De altfel, liderii USR recunosc o migrație a votanților săi către AUR. Partidul lui George Simion și-a consolidat poziția în ultimii patru ani, fiind de așteptat să fie marea surpriză și la europarlamentare de anul viitor, scrie HotNews.ro.

Totodată la alegerile parlamentare din 2020 s-au înregistrat 262.232 de voturile valabil exprimate. În preferințele românilor din afara țării pe prima poziție s-a clasat USR cu 32% urmat de PNL-24,9% pentru prima data AUR CU 23%, în timp ce PSD a înregistrat doar 3,37%.

Rareș Bogdan (PNL): Primul lucru pe care mi-l spun extrem de dur este chestiunea alianței cu PSD. Sunt dezamăgiți

„Primul lucru care mi-l spun și nu este legat nici de pensii, nici de plagiate, și mi-l spun extrem de dur este chestiunea alianței cu PSD. Îmi spun: „domnul Bogdan, ați spus și dvs și președintele că scăpați România de PSD și apoi v-ați asociat cu ei. Nu sunt violenți, nu înjură dar sunt dezamăgiți. Este o situație foarte complicată”, a declarat pentru HotNews.ro, Rareș Bogdan.

Liberalii și-au centrat activitatea pe comunitățile din Mare Britania, Spania, Germania și Italia. PNL are 15 organizații în Diaspora și 12.000 de membri înscriși care activează în afara țării în Marea Britanie, Irlanda, Italia, Spania, Germania, Franța, Olanda, Danemarca, SUA, Canada, Israel, Grecia, Turcia, Portugalia și Moldova.

George Simion (AUR): La noi partidul este jumătate în țară, jumătate în afară, în Diaspora

„Încercăm să facem cât mai multe vizite eu și colegii mei. Am fost la Dublin, Castellon, Bari, Crotone, Nurenberg și Lisabona. Colegii vor merge în martie la Milano, Manchester și Londra. La noi partidul este jumătate în țară, jumătate în afară, în Diaspora. Noi nu avem ca PSD și PNL nucleul membriilor în administrația locale și centrală. Avem membri înscriși, prin carduri iar cei cotizanți sunt 12 000 în țară și undeva la 9 500 în diaspora. În diaspora cei mai mulți membrii activi îi avem în Marea Britania apoi Italia și Germania”, explică George Simion pentru Hotnews.

Alianța pentru Unitatea Românilor are 12 organizații în Diaspora și 9.500 de membrii activi, potrivit lui George Simion. Membrii AUR merg periodic în comunitățile mari din români, în special în Italia și Marea Britanie.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *