Exportul de lemn din România ar trebuie să se facă sub forma produselor finite, adică mobila, și nu materia primă, buștenii, afirmă ministrul mediului ,Tanczos Barna, ministrul Mediului.
Împreună cu Teodor Țigan, director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva , oficialii s-au întâlnit luni cu reprezentanții Asociației Producătorilor de Mobilă din România. Aceștia au solicitat o serie de modificări de acte normative și regulamente, în vederea facilitării accesului producătorilor de mobilă la resursa lemnoasă.
Exportul de lemn din România, mai bine reglementat. „Astăzi (luni, n.r.), împreună cu directorul general Teodor Țigan de la Regia Nationala a Padurilor – Romsilva ne-am întâlnit, la sediul Ministerului, cu reprezentanții Asociației Producătorilor de Mobilă din România. În cadrul discuțiilor, reprezentanții industriei mobilei au prezentat mai multe solicitări privind modificări de acte normative și regulamente, în vederea facilitării accesului producătorilor de mobilă la resursa lemnoasă. Obiectivul nostru este să aducem plus-valoare cât mai mare lemnului, acesta fiind și unul dintre principiile fundamentale ale exploatării durabile. Cu alte cuvinte, vrem ca lemnul de calitate pe care îl exploatăm în România să fie procesat cât mai mult aici, iar dacă pleacă înspre alte piețe, să plece ca produs finit. Iar industria mobilei este unul dintre cei mai importanți parteneri ai noștri pentru atingerea acestui obiectiv. Tocmai de aceea, am cerut colegilor din Minister și Romsilva să prezinte soluții concrete, astfel încât producătorii să aibă acces la lemnul de calitate pentru mobila produsă în România”, a scris ministrul Tanczos Barna, luni, pe contul său Facebook.