Parteneriatul strategic cu SUA. România se află "în prima linie”
Parteneriatul strategic cu SUA. România se află "în prima linie”

Parteneriatul strategic cu SUA. România se află „în prima linie a statelor care contribuie la menţinerea stabilităţii şi securităţii regiunii, bucurându-se de un parteneriat strategic deosebit de important cu SUA” consideră preşedintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

„România a confirmat astăzi că are un rol tot mai important la nivelul NATO, prin eforturile coordonate de preşedintele Klaus Iohannis. Puncte importante ale concluziilor summitului de la Bruxelles au fost susţinute şi promovate de România şi au fost asumate de celelalte ţări membre ale Alianţei”, a scris Orban pe contul său de Facebook

„Este dovada aprecierii şi credibilităţii de care se bucură ţara noastră în plan internaţional şi este rezultatul politicii pe care preşedintele României a urmărit-o în ultimii ani de zile”.

„România se află în prima linie a statelor care contribuie la menţinerea stabilităţii şi securităţii regiunii, bucurându-se de un parteneriat strategic deosebit de important cu Statele Unite ale Americii. Este un moment în care putem fi mândri de paşii majori pe care i-am făcut în plan internaţional şi de încrederea cu care l-am învestit pe Klaus Iohannis”, a mai arătat Orban

 

Parteneriatul strategic cu SUA. Preşedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la Bruxelles, la summitul NATO, în cadrul căruia liderii aliaţi au decis asupra liniilor prioritare de acțiune în următorul deceniu.

„Am participat azi la un summit NATO cu valențe simbolice, strategice și politice majore pentru viitorul alianței. Acest summit a reconfirmat importanța și relevanța alianței într-un mediu de securitate marcat de amenințări multiple și tot mai complexe și impredictiile.

A marcat o etapă nouă întărită în relațiile trans-atlantice, o reafirmare a valorilor comune care ne unesc. Alături de președintele Biden și ceilalți lideri aliați am reafirmat unitatea, solidaritatea, coeziune alianței, caracterul fundamental al acestea pentru apărarea colectivă și pentru securitatea euro-atlantică, precum și angajamentul comun pentru promovarea unei ordini internaționale bazate pe reguli.

Summitul de azi a fost unul al deciziilor vizionare, pornind de la procesul de reflexie strategică NATO 2030 lansat la Londra în 2019. Am stabilit azi direcțiile majore de acțiune pentru următorul deceniu, inclusiv prin elaborarea unui nou concept strategic, decizie pe care am susținut-o ferm”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit B1TV.

Klaus Iohannis a mai declarat că a avut două discuţii scurte cu preşedintele SUA Joe Biden pe care l-a invitat în România. „A fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire şi m-a asigurat încă o dată că e foarte dedicat acestui parteneriat”, a adăugat șeful statului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *