Papa Francisc sugerează că Biserica Catolică ar putea binecuvânta cuplurile de același sex.

Răspunzând unui grup de cardinali care au solicitat clarificări în această privință, Papa a spus că orice cerere de binecuvântare ar trebui tratată cu „caritate pastorală” și că nu ar trebui să fie „judecători care doar neagă, resping și exclud”.

Cu toate acestea, Papa Francisc a menționat că Biserica consideră în continuare că relațiile între persoane de același sex sunt „în mod obiectiv păcătoase”, iar căsătoria între persoane de același sex nu va fi recunoscută.

Solicitarea de binecuvântare în această situație a fost una dintre numeroasele cereri trimise Papei înaintea unei întâlniri globale care va dura câteva săptămâni pentru a discuta despre viitorul Bisericii, și care va începe miercuri la Vatican, transmite B1TV.

În Biserica Catolică, o binecuvântare este o rugăciune sau o rugăminte, de obicei rostită de un preot, prin care se cere ca Dumnezeu să privească favorabil persoana sau persoanele care sunt binecuvântate.

Această declarație vine în contextul în care episcopii din diverse țări au început să permită preoților să binecuvânteze cuplurile de același sex, iar poziția Bisericii Catolice în această privință a fost subiectul unor dezbateri intense. În 2021, biroul doctrinar al Vaticanului a respins această practică.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *