Papa Francisc vrea să viziteze Kievul, pentru a opri războiul
Papa Francisc vrea să viziteze Kievul, pentru a opri războiul

Papa Francisc vrea să viziteze Kievul, încercând astfel să ajute la încheierea războiului din Ucraina. În plus, ar vrea să ajungă și la Moscova. „Am o mare dorință să merg la Kiev”, a spus Papa, întrebat despre o posibilă călătorie viitoare în Ucraina. Acesta a vorbit în avionul papal cu jurnaliştii care călătoreau cu el de la Roma în Canada.

Niciun papă nu a vizitat vreodată Moscova, iar Francisc a condamnat în repetate rânduri invadarea Ucrainei de către Rusia. Luna trecută, a acuzat implicit Moscova că a purtat un „război de agresiune crud și fără sens”.

Într-un interviu exclusiv la începutul acestei luni, pontiful a declarat pentru Reuters că speră să poată merge la Moscova și Kiev la scurt timp după călătoria sa în Canada, relatează Reuters, citat de B1TV.

După interviu, autoritățile de la Kremlin au declarat că nu a avut contacte substanțiale cu Vaticanul cu privire la o potențială vizită, în timp ce Ucraina și-a reînnoit invitația către Pontif.

Papa Francisc a venit, zilele trecute, cu un mesaj în susținerea poporului ucrainean, făcând astfel, un apel comunității internaționale să depună eforturi pentru a pune capăt războiului, notează vaticannews.ua.

Sunt mereu aproape și de populația îndelung suferindă a Ucrainei, care se află zilnic sub ploi de rachete”, a spus Papa Francisc după ce a recitat rugăciunea „Îngerul Domnului” duminică, 17 iulie, adăugând:

Nu este clar că războiul aduce numai distrugere și moarte, înstrăinând națiunile unele de altele, ucigând adevărul și dialogul? Mă rog și sper ca toți actorii internaționali să depună cu adevărat eforturi pentru a relua negocierile și nu pentru a alimenta lipsa de sens a războiului”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *