Dacian Cioloș, președintele USR-PLUS, este propunerea președintelui Klaus Iohannis pentru postul de prim-ministru. Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, pentru formarea unui nou guvern și numirea unui nou prim-ministru, după ce Cabinetul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură. Decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş drept candidat la funcţia de prim-ministru a fost publicat în Monitorul Oficial.
Administrația prezidențială a anunțat că Klaus Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Dacian Julien Cioloș în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern.

Klaus Iohannis declară după numirea lui Dacian Cioloș ca prim-ministru că:

  • Am avut astăzi consultări cu formațiunile parlamentare, după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează.
  • Este extrem de important să se gestioneze bine situația pandemică. Este foarte important să se gestioneze creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri pentru ca celelalte prețuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populație. Este foarte important să beneficiem de sumele mari de care poate să dispună România prin Planul Național de Redresare și Reziliență și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate.
  • De asemenea, am reiterat importanța pregătirilor pentru perioada de iarnă și am subliniat că acestea sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români și nu certurile politice între diferiți actori.
  • Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice.
  • Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică, și anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de Prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *