Kelemen Hunor, președintele UDRM, susţine că nu îşi doreşte o perioadă lungă de interimat a guvernului demis, din care face parte ca vicepremier. El explică faptul că un guvern interimar nu va putea trimite Parlamentului bugetul pentru anul viitor.

Kelemen Hunor a declarat la B1 Tv că “Eu nu aş prefera şi nu aş dori să avem un interimat foarte lung, fiindcă s-ar putea să rezolvăm problemele cele mai arzătoare prin Parlament şi cu Hotărâri de Guvern, dar legea bugetului nu poate fi trimisă de acest Guvern în Parlament şi Parlamentul nu are cum să facă, fără Guvern, proiect de lege. Asta este apanajul Guvernului”.

El a menţionat că  Dacian Cioloş se poate prezenta în Parlament “cu multe variante”, inclusiv cu un guvern format exclusiv din USR PLUS.

“În acest moment nu există emoţii la noi, nu există emoţii nici în altă parte, dacă eu am emoţii, am emoţii ce se va întâmpla cu deciziile care trebuie luate foarte, foarte repede. Asta e singura mea emoţie”, a adăugat Kelemen Hunor.

„Nu poți să spui că astăzi te dau jos, îți dau un pumn în gură și a doua zi te cer de nevastă. E un mod de a face o apropiere destul de ciudată. Nu merge. Eu nu am datele necesare să vorbesc în acest moment și oricum dacă UDMR ar susține nu are majoritate trebuie să găsească și pe altcineva. Dar eu nu cred că va căuta la noi, va căuta unde are majoritate”, a adăugat Hunor.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat  la finalul consultărilor cu partidele parlamentare pentru soluţionarea crizei politice, că a decis ca Dacian Cioloş să fie nominalizat pentru postul de prim-ministru. Liderul USR, Dacian Cioloş, a transmis, după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind desemnarea sa pentru a forma noul Guvern, că este onorat şi pregătit să îşi asume responsabilitate guvernării şi să înceapă negocierile cu celelalte partide. Decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş drept candidat la funcţia de prim-ministru a fost semnat de şeful statului.

Leave a comment

Lasă un răspuns