Dacian Cioloș vrea modificarea Constituției, pentru dizolvarea mai ușoară a Parlamentului
Dacian Cioloș vrea modificarea Constituției, pentru dizolvarea mai ușoară a Parlamentului

Dacian Cioloș susține că USR nu va vota niciodată „un guvern capturat de pesedism”, a declarat, marţi, preşedintele acestei formaţiuni, adăugând că „s-a ajuns în această situaţie din cauza slăbiciunii liderilor penelişti şi cu îngăduinţa preşedintelui Iohannis”.

„USR rămâne, începând de astăzi, singura forţă proeuropeană care îşi doreşte cu adevărat modernizarea României şi care luptă împotriva clientelismului şi a proastei guvernări care sărăceşte populaţia şi de aceea, vreau să fie foarte clar, USR nu va vota niciodată un guvern capturat de pesedism, pentru că asta îi va costa scump pe români. Nu ne vom lăsa amăgiţi sub nicio formă de ceea ce a însemnat pesedismul”, a afirmat Dacian Cioloş la Parlament.

Dacian Cioloș a spus că s-a ajuns în această situaţie din cauza „slăbiciunii liderilor penelişti şi cu îngăduinţa preşedintelui Iohannis”.

„PNL a tot vorbit de reforme şi modernizarea ţării, dar nu a dat semne că chiar vrea să o pună în practică şi să facă reforme alături de USR. Am ajuns aici nu pentru că USR nu a fost suficient de flexibil, ci pentru că USR nu a acceptat să preia de la partidele vechi modelul acesta al minciunii şi ipocriziei faţă de promisiunile făcute”, a subliniat Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş a mai spus că, din păcate, „PNL a fugit de asumarea reformelor şi s-a dus să găsească o soluţie acolo unde, probabil, se simte mai confortabil”, scrie Digi 24.

„Nu cred că va fi o presiune din partea PSD să introducă în programul de guvernare depolitizarea administraţiei publice şi profesionalizarea, reforme profunde care să ajute mediul de afaceri, transparenţă în cheltuirea banului public. Deci, PNL nu şi-a dorit din păcate aceste reforme, pentru că dacă şi le dorea, le puteam face împreună”, a susţinut liderul USR.

Potrivit acestuia, pentru USR nu există altă soluţie decât „rezistenţa în faţa acestui partid penelisto – pesedist”.

„Aţi văzut că toate şicanele de la guvernare şi piedicile puse miniştrilor noştri au avut, se pare, acest scop: de a îndepărta USR de la guvernare şi de a merge alături de PSD. Am un mare regret că cetăţenii, în aceste vremuri greu încercate, trebuie să treacă prin aceste dezamăgiri politice. Am primit semnale de ieri să fim deschişi şi să mergem la guvernare cu PNL (…), dar, din păcate, nu există altă soluţie pentru noi decât rezistenţa în faţa acestui partid penelisto – pesedist, care pare să se constituie astăzi din nou şi care, de fapt, într-un fel sau altul, a condus România în ultimii 30 de ani”, a adăugat Dacian Cioloş.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *