Dan Barna: A fost depusă moțiunea de cenzură. Ne vom depune demisiile

Dan Barna a anunțat, vineri seara, după ședința Coaliției, că USR PLUS a depus moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu și că la începutul săptămânii viitoare miniștrii USR PLUS își vor depune demisiile.

„Am încercat în ședința de Coaliție să-i convingem pe colegii noștri, colegii noștri au insistat să îl susțină pe Florin Cîțu”, a spus Dacian Cioloș în cadrul unei conferințe de presă alături de Dan Barna.

Acesta a explicat că actualul premier nu mai este dorit sub nicio formă în funcție dar că USR PLUS își dorește să participe la guvernare în continuare alături de PNL și UDMR.

„Nu s-a discutat despre demisia miniștrilor, dar evident că la începutul săptămânii viitoare ne vom depune noi demisiile odată ce depunem această moțiune”, a declarat Dan Barna.

USR PLUS transmite printr-un comunicat că îi cere în continuare demisia premierului, după adoptarea programului de investiții „Anghel Saligny”.

„Prin modul în care a adoptat PNDL 3, Florin Cîțu a ales să calce în picioare justiția și să legitimeze furtul din banii românilor”, spun reprezetanții partidului

. „Interesul propriu de partid este mai important decât interesul românilor”, conchid aceștia, adăugând că „PNDL 3 este doar o continuare a PNDL 2 – creația lui Liviu Dragnea – în ceea ce privește risipa banilor și lipsa de transparență în alocarea lor”. Comunicatul a venit chiar în timpul ședinței Coaliției.

După ședința Coaliției, Dan Barna și Dacian Cioloș au anunțat că a fost depusă moțiunea de cenzură și la începutul săptămânii viitoare miniștrii USR PLUS își vor depune demisiile din Guvern.

Surse participante la ședință susțin că și în cadrul discuțiilor cu premierul cei de la USR PLUS au spus că miniștrii vor pleca, dar partidul va rămâne la guvernare, ceea ce înseamnă că își păstrează pe funcții toți oamenii numiți în aparatul de stat la nivel central și local, scrie Digi 24.ro.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *