Dan Barna cere Guvernului măsuri urgente pentru protejarea populației și firmelor de efectele cornavirusului
Dan Barna cere Guvernului măsuri urgente pentru protejarea populației și firmelor de efectele cornavirusului

Dan Barna a criticat, marți, la Digi24, decizia lui Dacian Cioloș de a demisiona din fruntea USR, după ce programul cu care a venit în fața partidului a fost respins. Barna spune că demisia lui Cioloș a fost o „dezamăgire în partid” și l-a criticat pe fostul lider al partidului și pentru activitatea sa ca președinte – „opoziția nu se face cu două mesaje și o apariție din când în când la televizor și cu câte o prezență sporadică pe Facebook”, a spus el.

„În acest moment nu este cazul de așa ceva, avem un președinte interimar, va fi un congres. Au fost niște alegeri, le-a câștigat Dacian Cioloș, ne-am fi dorit cu toții ca până în 2023 până când domnia sa a anunțat că va conduce partidul să fim în spatele lui și să ne tragă spre acel partid de opoziție de care România are disperată nevoie. Nu s-a întâmplat, din păcate, lucrul acesta”, a spus Dan Barna la Digi 24.

„Nu se pune problema ca eu să revin în perioada imediat următoare pentru că am condus partidul patru ani. Eu zic că am avut un mandat bun, de succes, am preluat partidul cu o contabilitate în plasă și l-am lăsat ca un partid care ajunsese și la guvernare”, a spus Dan Barna.

„Cătălin Drulă este, în momentul de față, președintele interimar, am toată încrederea în el și cred că este și acel depozitar de încredere, energie și speranță de care avem cu toții nevoie.Întotdeauna deciziile în USR s-au luat în Biroul Național pentru că statutul spune acest lucru – organul executiv de conducere al USR este Biroul Național și e firesc să fie așa”, a spus Dan Barna.

„Cătălin Drulă este interimar și are toată legitimatea dată de alegerile în care a fost vicepreședintele cu cel mai mare număr de voturi, deci are susținerea politică a colegilor din partid, exprimată prin vot. Este o realitate. O să-l susțin în măsura în care îmi va cere sfatul sau va avea nevoie, iar aceeași poziție o are și fiecare coleg din Biroul Național. Avem un președinte și obiectivul USR, dincolo de acest moment nefericit legat de demisia neașteptată și neanticipată a domnului Dacian Cioloș, este necesitatea de a fi acel partid de opoziție de care România are disperată nevoie pentru că vedem o mega majoritate parlamentară care nu face nimic”, a declarat Dan Barna la Digi 24.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *