Datoriile Primăriei Capitalei au ajuns la o sumă fabuloasă
Datoriile Primăriei Capitalei au ajuns la o sumă fabuloasă

Datoriile Primăriei Capitalei sunt de 5 miliarde de lei iar din această sumă, 375 de milioane de lei ar trebui plătite omului de afaceri Costică Constanda. O sumă aproape triplă trebui însă plătită la fisc, a anunțat primarul Nicușor Dan.

Datoriile Primăriei Capitalei. Dintre acestea cea mai mare este datoria pentru ANAF, de 900 de milioane de lei care, speră primarul general, ar putea fi eșalonată pentru anii următori.

Însă, Primăria Capitalei are datorii uriașe și în ceea ce privește creanțele rezultate în urma hotărârilor judecătorești. Astfel, 430 de milioane de lei ar trebui să plătească municipalitatea, dintre acestea, 375 de milioane de lei este suma care trebuie plătită în urma dosarului Constanda, relatează B1TV.

„Avem datorii care rezultă din hotărâri judecătorești, 430 de milioane de lei, din care Constanda 375 de milioane de lei. Facultatea de drept și colegii 25 de milioane de lei, parte din datoria de 430 de milioane de lei. Hala Matache, 10 milioane de lei.

Deci, afacerea Hala Matache, faptul că primarul Oprescu s-a încăpățânat să o demoleze, în loc să devieze 2 metri traseul, avea loc pentru asta, ne-a costat 5 milioane de euro.

Datorie publică, asta înseamnă rate și dobânzi, 275 de milioane de lei. Din investiții în acest moment, inclusiv care rezultă din rest de plată către compania Otokar, 165 de milioane de lei.

Inclusiv plăți către constructor, la Pasajul Doamna Ghica, parcarea din Pantelimon, 400 de milioane de lei. Alte datorii curente pe secțiunea de funcționare pe care le-am trecut în bugetul pe acest an al subordonatelor și al Primăriei sunt undeva la 200 de milioane de lei. Datoria către ANAF este la acest moment, undeva la 900 de milioane de lei, cea pe care sperăm că Ministerul Finanțelor să o eșaloneze pe anii următori.

Undeva la 2 miliarde de lei este datoria totală. Grosier, sperăm să absorbim, mai puțin datoria către ANAF, în bugetul pe 2021″, a explicat Nicușor Dan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *