Sloganul „O Românie fără hoție”, interzis de Biroul Electoral Dâmbovița

Sloganul electoral al USR-PLUS, „O Românie fără hoție” a fost interzis de Biroul Electoral Dâmbovița, după o contestație făcută de Partidul Social Democrat. PSD Dâmbovița susține că sloganul Alianței instigă la „ură, xenofobie”.

„În concret, această alianță electorală folosește mesaje care dezavantajează toți competitorii electorali, prin afișele cu sloganul „O Românie fără hoție”, se arată în sesizarea PSD.

Biroul Electoral Județean Dâmbovița a constat că sloganul „prezintă un pronunțat caracter defăimător, întrucât este de natură a induce în eroare electoratul, transmițând în mod direct ideea că restul competitorilor electorali ar agrea o situație contrară mesajului din slogan, în sensul în care aceștia ar favoriza încălcarea legii penale”, citat de Digi.

BEJ Dâmbovița a dispus interzicerea folosirii materialelor de propagandă inscripționate cu sloganul „O Românie fără hoție” pe raza județului.

Decizia Biroului Electoral Județean va fi contestată la Biroul Electoral Central, au anunțat reprezentații USR-PLUS.

PSD Dâmbovița a cerut Biroului Electoral să interzică USR-PLUS Dâmbovița ”să folosească mijloace de propagandă electorală care nu sunt permise de către lege” și să constate ”incidența dispozițiilor art.65, alin. (5) din Legea 208/2015 ”În campania electorală se interzice folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu ori a mesajelor de incitare la ură sau intoleranță”.

PSD Dâmbovița a depus plângere și pentru că USR PLUS ”a folosit un avion de tip utilitar, care a survolat atât pe raza municipiului Târgoviște, cât și împrejurimile, avion utilitar ce avea atașat un banner cu sloganul ”O Românie fără hoție”, pe care era inscripționată și silgla acestei alianțe electorale”.

USR-PLUS a anunțat că va contesta decizia la Biroul Electoral Central.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *