De ce se îmbolnăvesc tinerii de coronavirus. Emilian Imbri a găsit o explicație pentru creșterea numărului cazurilor de coronavirus în rândul tinerilor, în ultima perioadă. Managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală a spus că din 200 de paturi libere în spital acum două săptămâni, în prezent mai sunt 82.
Medicul consideră că deja ne confruntăm cu cel de-al treilea val de coronavirus.
„Noi nu am avut niciodată paturi ATI libere. Tot timpul s-au rulat paturile astea. Dar să știți că încep să se umple secțiile. Iar cazurile de pe secțiile din spital ajung să se agraveze și acești pacienți stau la rând pentru un loc la ATI sau facem tot posibilul să îi transferăm în secțiile ATI de la alte spitale.
Deci numărul persoanelor care vine spre spital, de vreo două săptămâni a crescut. Acum două săptămâni de exemplu, aveam 200 de locuri libere în spital, astăzi avem 82. Deci într-un timp destul de rapid, față de lentoarea cu care am golit spitalul. Cam într-o lună și ceva am ajuns să avem locuri libere și în două săptămâni au ajuns să se ocupe”, a declarat Emilian Imbri, citat de B1TV.
De ce se îmbolnăvesc tinerii de coronavirus. Managerul de la Babeș a confirmat declarațiile făcute de Beatrice Mahler, directoarea Institutului Marius Nasta, care afirmase că a crescut numărul tinerilor infectați cu COVID, și a găsit și explicația: petrecerile ilegale la care au participat și mersul la munte, în aglomerație, la ski.
„Vin mai mult tinerii poate pentru că sunt cei care au fost mai mulți la schi. Gândiți-vă că toată perioada asta, tinerii fie s-au dus cu copiii lor în vacanță fie s-au dus ei la schi, pentru că a fost sezonul bun, fie au fost la petrecerile astea, fie că sunt oficiale, cu opt persoane fie că sunt 80% de petreceri neoficiale, cu mai mult de 15 persoane și asta a condus la o îmbolnăvire mai mare a tinerilor. Nu că virusul s-ar fi „perfecționat” și acum atacă tinerii”, a explicat medicul Emilian Imbri,
Managerul Institutului Victor Babeș din București a mai ținut să precizeze și cât de important este ca oamenii să consulte medicul la timp, atunci când au simptome de afecțiuni respiratorii.
„Atenție, pentru că și tinerii care vin, vin după ce au neglijat primele cinci-șase zile de boală și să știți că am avut și decese la 40 de ani. Îți e mai mare mila și de ala de 80 de ani și de cel sub 40 de ani, pentru că este vorba de neglijență, ei se puteau salva”, a mai adăugat medicul.