Tinerii cu forme severe de COVID sunt mai numeroși în ultima perioadă
Tinerii cu forme severe de COVID sunt mai numeroși în ultima perioadă

Tinerii cu forme severe de COVID sunt mai numeroși în ultima perioadă, susține managerul Institutului Marius Nasta din București, Beatrice Mahler. Acest lucru vine după o îmbunătățire a situației în ultimele luni, din punct de vedere epidemiologic.

„La Institutul Marius Nasta lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ, aș putea spune, în ultimele trei zile. Numărul de internări de pacienți cu forme severe, mult mai tineri decât perioada noiembrie-decembrie, pacienți care ajung cu saturații scăzute la spital, este mare.

Suntem aproape la numărul complet de paturi ocupate. În acest moment sunt trei paturi libere în secție și un singur pat în terapie intensivă, în condițiile în care de ieri s-a deschis și unitatea mobilă”, a precizat, la Digi24, Beatrice Mahler

În urmă cu două săptămâni, managerul de la Nasta spunea că în acel moment se înregistra în spital cea mai bună situație din vara lui 2020 încoace iar tinerii cu forme severe de COVID nu erau aduși în discuție de medici, la acel moment.

„A scăzut numărul internărilor, pacienții care ajung au majoritatea forme moderate de afectare, astfel că proporția cazurilor moderate reprezintă jumătate din total. Este un lucru bun. În ultimele două săptămâni avem locuri în ATI Covid. Această situație am mai avut-o în Nasta doar la începutul verii lui 2020”, declara, în urmă cu 2 săptămâni, managerul Institutului „Marius Nasta”.

În România, duminică, au fost raportate 2.830 de cazuri noi de Covid-19, 63 de decese, în vreme ce la ATI sunt internați 1.006 de pacienți.

Leave a comment

Lasă un răspuns