fratii tate 1

Frații Andrew și Tristan Tate, alături de Luana Radu și Georgiana Naghel, vor rămâne în arest la domiciliu. Decizia a fost luată vineri de Tribunalul București.

Judecătorul care a luat în discuție propunerea procurorilor DIICOT de menținere a arestului la domiciliu pentru frații Tate, dar și pentru Luana Radu și Georgiana Naghel, a decis ca aceștia să rămână sub această formă restrictivă de libertate.

Judecătorul a amânat decizia până vineri, când a dispus să „mențină măsura arestului la domiciliu pentru toți cei patru inculpați până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 30 de zile”.

Dosarul a fost înregistrat marți, 20 iunie, la Tribunalul București și urmează să intre în procedură de cameră preliminară, la finalul căreia se va stabili când va începe judecata pe fond.

Procurorii DIICOT au solicitat instanței, să confirme, după trimiterea în judecată, punerea sub sechestru a mai multor bunuri mobile şi imobile, care să rămână indisponibilizate pe toată durata judecării cauzei, respective a:

  • 15 terenuri şi clădiri din judeţele Ilfov, Prahova şi Braşov;
  • 15 autoturisme de lux;
  • 14 ceasuri de lux;
  • 2 lingouri şi o medalie;
  • părţile sociale deţinute în cadrul a 4 societăţi comerciale;
  • sumele de 86.580 lei, 52.650 de euro, 17.430 de dolari şi 10.370 de lire sterline, precum 21.080508 BTC, din portofele de criptomonedă (aproximativ 384.904,789 de dolari).

Procurorii mai cer obligarea inculpaților la plata unor cheltuielile judiciare avansate de stat în cuantum de 300.000 de lei.

Surse din anchetă au spus, pentru GÂNDUL, că doar una din cele trei victime a precizat în faza urmăririi penale suma cu care se constituie parte civilă, respectiv 100.000 de euro.

Acuzați, între altele, de trafic de persoane, viol și instigare la lovire

Prin rechizitoriul din 15 iunie, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a patru inculpaţi, două persoane cu dublă cetățenie, britanică și americană, și doi cetățeni români, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată (față de fiecare inculpat în parte au fost reținute astfel: patru acte materiale, trei acte materiale, şase acte materiale și, respectiv, cinci acte materiale raportat la numărul de persoane vătămate), viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, instigare la lovire sau alte violențe și lovire sau alte violențe.

„În cauză s-a reținut că, la începutul anului 2021, cei patru inculpaţi au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”, potrivit DIICOT.

Persoanele vătămate au fost recrutate de frații Tate, spun procurorii DIICOT, prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy).

„Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de materiale având un astfel de caracter. Cele 7 persoane vătămate identificate pe parcursul urmăririi penale au fost supuse la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani încasate ca urmare a accesării materialelor de către utilizatorii platformelor”, susțin anchetatorii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *