deputatul aur care si a batut sotia a fost exclus din partid reactia lui george simion 809694

Biroul Național de Conducere al AUR a decis sâmbătă să îl excludă pe Dumitru Viorel Focșa din partid, după ce acesta și-a agresat fizic soția în timpul unui scandal casnic. La rândul său George Simion, liderul AUR, a transmis un mesaj tranșant.

Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzațiile apărute în spațiul public în urma scandalului declanșat la domiciliul familiei Focșa se confirmă.

Gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focșa este incompatibil cu calitatea de membru de partid și cu demnitatea de parlamentar, arată un comunicat al partidului.

Alianța pentru Unirea Românilor îi cere public deputatului Focșa să își respecte angajamentul asumat și să își depună mandatul de parlamentar, ca urmare a sancțiunii primite pe linie de partid.

AUR respinge ferm orice formă de violență domestică și se disociază de orice personaj care practică, promovează sau tolerează acest gen de manifestare.

„Deputatul a lovit-o, motiv pentru care trebuie să plătească”

Sunt foarte multe victime ale acestor violente domestice care trebuie protejate și mai ales dacă aceste cazuri, aceste violențe se întâmplă din partea unui demnitar, ele sunt regretabile și am vrut să dăm un exemplu. Am vrut să sancționăm acest caz.

Domnul Focșa, s-a lovit, soția. A recunoscut asta și prin postarea făcută ieri public și-a cerut scuze, dar nu sunt suficiente aceste scuze. Cred că societatea românească, care este cuprinsă de acest flagel, violența împotriva femeilor și copiilor, trebuie să acționezi.

A lovit-o. Aşa ceva nu este acceptabil! Puteam să îngropăm, să mușamalizăm acest caz, să băgăm gunoiul sub preș. Cred că nu trebuie făcut așa.

Cred că trebuie oprit felul în care funcționează, din păcate, lumea asta a partidelor de dragul, parlamentarilor, de dragul numărului de voturi? Da, se mușamalizează multe lucruri.

Nu există nicio busculadă, Deputatul a lovit-o, motiv pentru care trebuie să plătească. Asta să se întâmple în țara noastră cu orice ilegalitate.

Din păcate, soția dânsului este o victimă a acestui abuz și părerea mea da, asta e, ca persoană fizică, că ar trebui să divorțeze cei doi și ca și multe alte cupluri unde există astfel de cazuri”, a spus George Simion la Antena 3 CNN. 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *