Cornel Dinicu, patronul de facto al complexului Ferma Dacilor, arestat

Un detaliu care nu a fost făcut public până acum explică dimensiunile tragediei de la pensiunea Ferma Dacilor, unde opt oameni, dintre care patru erau copii, au pierit într-un incendiu teribil.

Fost membru marcant al lumii interlope din București, Cornel Dinicu poza, în ultimii ani, într-un afacerist onorabil. Acesta investise în localitatea prahoveană Tohani, unde pusese pe picioare pensiunea Ferma Dacilor, locație care ajunsese să fie de importanță economică pentru micii producători din zonă, scrie in exclusivitate Gandul.

De Crăciun, proprietarul a invitat mai mulți prieteni, între care și pe finul său Lucian Ene, alias Pif, un cunoscut bodyguard din București, care venise împreună cu soția și cei doi copii. La rândul său, a avut invitați și fiul lui Cornel Dinicu, printre care și prietenul lui cel mai bun, băiatul generalului Petru Băiceanu, șeful Direcției Generale de Informații a Armatei.

Focul a izbucnit la primele ore ale zilei de 26 de decembrie 2023, în camerele de la etajul pensiunii. Soția lui Pif a reușit să scape cu unul dintre băieți, însă cel mic a rămas în dormitor. Lucian Ene a intrat în fum, disperat să-și salveze copilul, însă dragostea de tată l-a costat viața.

Fiul lui Dinicu a încercat să taie peretele cu drujba

Ancheta declanșată după tragedie a scos la suprafață faptul că pensiunea nu avea autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, dar și un element care nu a fost făcut public.

În timp ce Cornel Dinicu anunța public că, după părerea lui, focul a fost pus de o „mână criminală”, anchetatorii au stabilit că toți copiii care au murit dormeau în așa-zisele camere de protocol, care, din motive necunoscute, au fost construite fără ferestre. Ca urmare, copiii nu au avut nicio șansă.

De altfel, Dinicu a menționat, la un moment dat, că unul dintre fiii săi a încercat să taie cu o drujbă peretele camerei în care erau copiii.

Surse din anturajul omului de afaceri au declarat, pentru Gândul, că acesta ar fi ajutat-o cu bani pe soția lui Pif și i-ar fi propus femeii să vândă tot ce are și să plece departe de România, în Spania, pentru a lăsa în urmă tragedia din a doua zi de Crăciun.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *