Deținutul care a vrut să-și facă țuică în celulă din 10 kilograme de fructe. S-a întâmplat la Botoșani
Deținutul care a vrut să-și facă țuică în celulă din 10 kilograme de fructe. S-a întâmplat la Botoșani

Un deținut a vrut să-și facă țuică în celulă dar a fost descoperit de gardieni și sancționat. Cazul complet inedit a avut loc la Penitenciarul din Botoșani, unde un bărbat strânsese aproape 10 kilograme de fructe pe care le pusese la fermentat. A fost dat însă de gol de mirosul înțepător al fructelor.

Cele 10 kilograme de fructe erau puse la fermentat în mai multe vase, în baia celulei, deținutul sperând că așa nu va fi descoperit. La un control inopinat, însă vasele îndesate cu fructe au fost văzute și confiscate de gardieni.

Se pare că elementul care l-a dat de gol din operațiunea țuică în celulă şi i-a stricat planurile a fost mirosul emis de fructele fermentate, potrivit monitorulbt.ro.

Dintre toţi deţinuţii din celulă, C.N.I. a fost singurul care a încercat să-i împiedice pe gardieni să intre în baie, astfel încât aceştia şi-au dat seama că fructele au fost puse la fermentat de către el.

Întâmplarea a avut loc anul trecut, iar la momentul respectiv, deținutul a refuzat să dea o declaraţie scrisă însă a semnat luarea la cunoştinţă atunci când a fost întocmit raportul referitor la incident.

Totuşi, în faţa Comisiei de Disciplină, bărbatul a susţinut că voia să spele vasele în baie de fapt şi nu şi-a recunoscut fapta. Evident, nu a fost crezut și a fost sancţionat: i-a fost suspendat dreptul de a primi şi de a cumpăra bunuri pe o perioadă de două luni.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul