O directoare din Bacău a refuzat să cheme copiii maghiari la festivități
O directoare din Bacău a refuzat să cheme copiii maghiari la festivități

O directoare din Bacău a refuzat să cheme copiii maghiari la festivitățile de Ziua Națională a României și a fost demisă. Mai mult, ea l-ar fi adresat injurii pe grupul de WhatsApp al școlii.

Directoarea școlii din Bacău ar fi refuzat să cheme la festivitățile de 1 Decembrie copiii unei unități școlare din subordine, pe motiv că aparțin etniei maghiare.

Mai mult, le-ar adresat și injurii pe grupul de WhatsApp al școlii din comuna Pârjol, scrie Ziarul de Bacău, preluat de B1TV.

Mesajul primit pe 27 noiembrie, seara, conținând fragmente dintr-o conversație de pe grupul Whatsapp al Școlii Gimnaziale Pârjol în care doamna director a adresat cuvinte injurioase la adresa elevilor ce aparțin comunității maghiare din satul Pustiana, comuna Pârjol, înregistrat imediat (luni, 28 noiembrie 2022) la Inspectoratul Școlar Județean Bacău, a determinat, în mod prioritar, dispunerea cercetării situației semnalate (…)”, a declarat inspectorul școlar general, Anca Ergamin, conform sursei citate.

Astfel, după ancheta ISJ care a confirmat că, în data de 28.11.2022, la activitatea cultural-artistică prilejuită de Ziua Națională a României de la Școala Gimnazială Pârjol nu au fost invitați elevii de la Școala Pustiana, în majoritate de naționalitate maghiară, și în cadrul căreia doamna director a recunoscut că este autoarea mesajului jignitor de pe grupul de Whatsapp al școlii, s-a luat singura măsură posibilă:

Având în vedere gravitatea incidentului cu vădit caracter discriminatoriu, fapt intolerabil mai ales în mediul școlar, mai ales în ceea ce privește conduita unui director de unitate de învățământ, în data de 29 noiembrie 2022, Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Bacău a hotărât eliberarea din funcție a doamnei director de la Școala Gimnazială Pârjol.

Inspectoratul Școlar Județean Bacău dezaprobă vehement o astfel de atitudine iresponsabilă, de natură a semăna disensiuni artificiale într-o comunitate mică, în care domnește respectul și întelegerea reciprocă.

Cu toții suntem români si cu toții trebuie să cinstim ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, în toate semnificațiile ei. Patriotism înseamnă cum cinstim memoria înaintașilor noștri și opera lor istorică – România – nu afirmații nechibzuite” au transmis reprezentanții inspectoratului Școlar Bacău

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *