Mariana Turcescu şi Ana Maria Alexandra Delureanu, două directoare de la APIA, au fost trimise în judecată după ce ar fi divulgat subiectele de examen pentru un post în instituție. Directoarele sunt acuzate că i-ar fi dat lista cu subiectele propuse la un examen, unei persoane care a candidat la un post în cadrul instituţiei.

Directoarele APIA Argeș, Mariana Turcescu şi Ana Maria Alexandra Delureanu, ar fi ajutat ilegal un candidat la postul de „consilier clasa I, grad profesional debutant”, în februarie 2021, se precizează într-un comunicat al DNA.

Practic, cele două i-ar fi dat subiectele candidatului, înainte de concurs.

DNA scrie în rechizitoriu că, astfel, „ca urmare, în luna martie 2021, persoana respectivă a câştigat concursul şi a ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv”.

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatelor

TURCESCU MARIANA și DELUREANU ANAMARIA ALEXANDRA, la data faptelor și în prezent director executiv, respectiv director executiv adjunct în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Centrul județean Argeș și membre ale unei comisii de concurs, pentru săvârșirea unor infracțiuni de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, comise în forma autoratului și a complicității.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În cursul lunii februarie 2021, inculpata Turcescu Mariana, beneficiind de ajutorul colegei sale, Delureanu Anamaria Alexandra, printr-un intermediar, ar fi remis lista cu subiectele propuse unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional debutant”, scos la concurs de instituția pe care o conduceau.

Ca urmare, în luna martie 2021, persoana respectivă a câștigat concursul și a ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *