Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a intrat în izolare după ce aluat contact cu o persoană infectată cu coronavirus. Directorul OMS a precizat însă că nu are, deocamdată, niciun simptom al bolii.
Anunțul a fost făcut duminică seară, după ce oficialul în vârstă de 55 de ani a aflat că a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, potrivit AFP, și B1TV.

„Am fost identificat ca un contact al unei persoane care a fost testată pozitiv pentru COVID -19. Sunt bine şi fără simptome, dar voi intra în carantină în următoarele câteva zile, în conformitate cu protocoalele OMS, şi voi lucra de acasă”, a scris Tedros Adhanom Ghebreyesus pe contul său de Twitter.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmat că este „extrem de important” să urmăm protocolul privind Covid pentru a opri transmiterea mai departe a virusului și a pune mai puțină presiune pe sistemul medical.
„Eu și colegii din OMS vom continua să atragem parteneri pentru a salva vieți și a-i proteja pe cei vulnerabili”, a mai spus directorul OMS.

Directorul OMS: Europa a trecut de 10 milioane de îmbolnăviri

Noile cazuri de COVID-19 în Europa s-au dublat în cinci săptămâni, depăşind pragul de 10 milioane de îmbolnăviri.
Luna trecută, atât America Latină, cât şi Asia au raportat peste 10 milioane de cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 în regiunile lor.
În prezent, Statele Unite au peste 9 milioane de cazuri, iar epidemie pare că evoluează într-un mod alarmant.
În timp ce Europa a înregistrat primele 5 milioane de cazuri de Covid-19 în aproape nouă luni, următoarele 5 milioane de cazuri au fost raportate în puţin mai mult de o lună, potrivit unei analize Reuters.
Având 10% din populaţia lumii, Europa reprezintă aproximativ 22% din numărul global de cazuri, care este de 46,3 milioane.

În contextul creșterii semnificative a numărului de noi cazuri, Franţa, Germania şi Regatul Unit au anunţat măsuri de izolare la nivel naţional până cel puţin luna viitoare, care sunt aproape la fel de stricte ca restricţiile din martie şi aprilie. La rândul său, Portugalia a impus o carantină parţială, iar Spania şi Italia înăspresc măsurile de restricţie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *