Măsurile de relaxare din pandemia de coronavirus sunt respinse și de Organizația Mondială a Sănătății. „Nu vă relaxați! Ce e mai rău abia urmează”, a transmis directorul general al instituției, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Măsurile de relaxare respinse de OMS. Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății a lansat acest avertisment în condițiile în care tot mai multe țări au pus în aplicare planuri de ieșire din izolare, relatează Digi24.

„Ce e mai rău abia urmează. Haideți să prevenim o tragedie!

Ne confruntăm cu un virus pe care mulți încă nu-l înțeleg. Multe țări foarte dezvoltate au tras concluzii greșite pentru că n-au știut despre ce e vorba și au intrat în încurcătură.

Noi am avertizat chiar și statele dezvoltate, le-am spus că acest virus le va lua prin surprindere. Și așa a fost!” a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS.

Dacă interdicţiile vor fi relaxate prea curând, va exista o recrudescenţă a infectărilor, a precizat și Takeshi Kasai, director regional pentru Pacificul de Vest în cadrul OMS.

Măsurile de izolare s-au dovedit eficiente, iar oamenii trebuie să fie pregătiţi pentru a adopta un stil de viaţă diferit, care să permită funcţionarea societăţii, dar şi ţinerea sub control a răspândirii coronavirusului, a spus Takeshi Kasai.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *