Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, va reclama la CNCDC și îl va da în judecată pe Dan Dinu, un om de afaceri care l-a numit „lepră de pui nazist” într-o postare recentă. Această acțiune vine și ca urmare a comentariilor ofensive și violente primite de edil în urma postării respective.

Postarea lui Dan Dinu a primit aprecieri din partea unor politicieni, printre care parlamentari și consilieri locali din diverse partide. Primarul Dominic Fritz a arătat că această formă de bullying și discurs rasist nu va fi tolerată la Timișoara și că va lua măsuri legale împotriva celor care distribuie și aprobă astfel de comportamente.

Edilul susține că postarea omului de afaceri a fost apreciată de mai mulți politicieni.

«Lepra de pui nazist». Sunt cuvintele la care au dat like, printre alții, parlamentarul Titi Stoica (AUR), parlamentarul PNL Cosmin Șandru (trimis în judecată de DNA), fostul secretar de stat din Ministerul Culturii Ion Ardeal Ieremia (PSD), consilierul local PNL Lorenzo Barabas, consilierul județean PNL Liviu Cocean, avocatul Claudiu Butuza sau ziarista și fosta președintă a clubului Rotary Timișoara, Lia Lucia Epure”, a scris Dominic Fritz.

Comentariile sub postarea despre «lepra de pui nazist» au apărut repede: «Bravo domnul Dan Dinu…cacatul asta nazist trebuie expulzat», «Degeaba ii spui, asta a fost crescut în lagăr…», «Nevertebrata asta nu are (cap), doar un lindic prelungire la corp»”, a adăugat primarul Timișoarei, potrivit B1TV.

Îi cheamă în judecată și pe cei care au dat „Like”

Dominic Fritza atras atenția asupra amploarei bullyingului în România, menționând că conform unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), 1 din 2 elevi din România devine victimă a actelor de amenințare, umilire sau violență fizică. În acest context, primarul Fritz s-a angajat să nu se lase intimidat și să ia măsuri împotriva discursului violent și rasist, care poate afecta copiii și adulții din comunitate.

În final, Dominic Fritz a precizat că nu va permite normalizarea unui astfel de discurs în orașul Timișoara și că va acționa atât în instanță împotriva autorului postării, cât și împotriva celor care au distribuit-o și au apreciat-o.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *