Dominic Fritz, primarul reales al Timișoarei, a anunțat pe un grup intern de partid că nu va mai candida la președinția USR. Decizia, considerată dificilă, a fost luată cu responsabilitate pentru a nu repeta greșelile trecutului care au dus la fragmentarea formațiunii și pentru a nu dezbina partidul într-un moment crucial, când acesta trebuie să se pregătească pentru alegerile din toamnă.

Fritz a luat act de faptul că propunerea sa de a separa candidatura la prezidențiale de șefia partidului nu are suficientă susținere în USR și nu este împărtășită nici de contracandidații săi, Lucian Viziteu și Elena Lasconi. „Să merg înainte cu această propunere aș risca să ne dezbine într-un moment crucial și nu vreau să repet greșelile din USR care au dus la fragmentare”, a explicat Fritz.

Primarul Timișoarei a subliniat că nu are nevoie de președinția USR pentru a participa la reconstrucția partidului, angajându-se să susțină noul președinte sau noua președintă cu toată puterea sa. „Mi-aș dori să respectăm toți rezultatele alegerilor interne ce urmează și să muncim pentru un rezultat bun în toamnă și chiar pentru victoria pe care o dorim”, a adăugat Fritz, conform B1TV.

În mesajul adresat colegilor, Dominic Fritz i-a îndemnat să adopte o abordare constructivă, nu revanșardă, precizând că USR nu are nevoie de „un proces de epurări interne și o vânătoare de vrăjitoare”. „Românii nu vor acum de la noi sânge pe pereți sau o reglare de conturi, ci să fim capabili să ne adaptăm rapid după semnalul de alarmă pe care ni l-au transmis alegătorii noștri”, a punctat el.

Fritz a anunțat că se va implica în continuare în procesul de reformare a partidului, candidând la Biroul Național alături de o echipă din toată țara. El a exprimat convingerea că USR va ieși întărit din această criză și va câștiga din nou, în ciuda speculațiilor adversarilor politici.

Între timp, Elena Lasconi și-a anunțat oficial candidatura la șefia USR, beneficiind deja de susținerea publică a unor membri de marcă ai partidului, precum Cristina Prună, Claudiu Năsui și Lucian Viziteu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *