Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei și candidat la președinția partidului, a exprimat îngrijorări serioase cu privire la corectitudinea procesului electoral în România. Într-o declarație făcută în cadrul emisiunii „Actualitatea” de pe B1TV Fritz a acuzat PSD că a ajuns să controleze alegerile, cu sprijinul PNL, punând astfel în pericol democrația.

Tăcerea Guvernului sau bagatelizarea acestor cazuri din partea Guvernului, a PSD-PNL, e foarte îngrijorătoare pentru că aici n-ar trebui să fie vorba despre politică. Aici e vorba de încredere în sistem”, a subliniat Fritz. El a insistat asupra necesității de a elimina toate erorile și fraudele dovedite de la Sectoarele 1 și 2, întrebându-se retoric: „Noi cum să le cerem tinerilor să vină la vot, le spunem votul tău contează, chiar la un singur vot distanță ai putea să faci diferența, apoi le spunem hai că votul tău n-a contat așa de mult, că n-am fost atenți, am mai corectat din pix, am mai dat acolo 2 voturi și de acolo am luat 5 voturi. Nu merge așa! E un pericol pentru societate.”

Primarul USR a pus sub semnul întrebării imparțialitatea Guvernului PSD-PNL, având în vedere că candidații în avans din Sectoarele 1 și 2, care ar fi avantajați dacă nu se îndreaptă erorile sau fraudele, sunt chiar de la PSD și PNL. Fritz a susținut necesitatea renumărării voturilor peste tot unde există contestații și a unei contestații în instanță dacă se validează rezultatele în pofida dovezilor de fraudă, menționând chiar și posibilitatea refacerii alegerilor în cel mai rău caz.

Fritz a atras atenția și asupra faptului că Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), instituția responsabilă de buna organizare a alegerilor, este condusă de Toni Greblă, personaj cu legături strânse cu PSD de-a lungul timpului. „Asta e partea îngrijorătoare, alarmantă, că PSD, ca partid, cu structura de partid controlează procesul de vot în această țară, așa se pare. Cu ajutorul PNL”, a acuzat Fritz.

Primarul Timișoarei a cerut declarații clare din partea liderilor PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, subliniind că nu e vorba de „circ”, ci de dovezi concrete prezentate în procesele verbale. „Ideea că am putea să fi ajuns într-un punct în care sistemul de vot e politizat e înspăimântătoare!”, a concluzionat Dominic Fritz.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *