Sezonul estival 2024 se anunță a fi unul prosper pentru litoralul românesc, în ciuda creșterii prețurilor cu 10-15% față de anul trecut. Numărul rezervărilor a crescut cu 25% comparativ cu aceeași perioadă din 2023, semn că românii preferă în continuare stațiunile autohtone pentru vacanțele de vară.

Vama Veche, una dintre destinațiile preferate ale petrecăreților, nu face excepție de la tendința de scumpire. La începutul lunii iunie, un pahar de bere de 250 ml costa 10 lei, dar se așteaptă ca prețurile să crească în perioada următoare, potrivit Cancan. Cu toate acestea, mulți turiști și-au făcut deja rezervările pentru sezonul estival în această stațiune.

Topul preferințelor românilor este dominat de stațiunea Mamaia, urmată de Mamaia Nord, Eforie Nord, Venus, Neptun-Olimp, Jupiter, Saturn, Cap Aurora, Costineşti, Vama Veche, Eforie Sud, Techirghiol și Mangalia.

Pentru cei care optează pentru vacanțe în afara țării, Bulgaria rămâne o destinație populară. Totuși, și aici prețurile au crescut cu 3% – 15% față de 2022, din cauza creșterii costurilor operaționale pentru hotelieri și resorturi. O familie de trei persoane va plăti între 1.023 și 3.850 de euro pentru un sejur de șapte zile pe litoralul bulgăresc, în funcție de locație și categoria hotelului.

În ciuda scumpirilor, industria turistică se așteaptă la un număr mai mare de vizitatori în acest an, atât pe litoralul românesc, cât și în Bulgaria, în special din țări precum Polonia, Cehia, Slovacia, Germania și Marea Britanie. Rămâne de văzut cum vor evolua prețurile pe parcursul sezonului și dacă creșterea numărului de turiști va compensa majorările tarifare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *