https://lumeapolitica.ro/actualitate/avertismentul-lui-paul-anghel-despre-martisoarele-false-ce-trebuie-sa-stie-consumatorii-cand-cumpara-martisoare-din-aur-sau-argint/
https://lumeapolitica.ro/actualitate/avertismentul-lui-paul-anghel-despre-martisoarele-false-ce-trebuie-sa-stie-consumatorii-cand-cumpara-martisoare-din-aur-sau-argint/

Paul Anghel a făcut recomandări românilor care vor petrece sărbătoarea de 1 Mai în mod tradițional, cu mici și bere. Directorul ANPC a spus la ce să fie atenți românii când cumpără produsele pentru grătar.

Directorul ANPC, Paul Anghel, a întocmit o listă cu recomandări pentru cumpărarea și consumul micilor și produselor din carne tocată, pe care a difuzat-o pe contul său de Facebook, transmite B1TV.

  • La cumpărarea produselor din carne tocată, acordați atenție deosebită aspectului produsului!
  • Urmăriți modul de etichetare. Nu cumpărați produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare a datei durabilității minimale/ datei limită de consum și a ingredientelor alergene.
  • Refuzați produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare!
  • Refuzați produsele din carne care nu au înscrisă, pe etichetă, data durabilității minimale/ data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depășită!-Nu cumpărați produse din carne tocată din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu poate elibera bon de casă cu care să fie justificată tranzacția comercială și riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur, care vă poate afecta sănătatea!-La cumpărarea berii, verificați starea ambalajelor (integritate, etanșeitate), limpiditatea lichidului și data durabilității minimale.-Trebuie urmărit, în cazul produselor alimentare, modul de expunere și comercializare a acestora, pentru a observa unele indicii care pot să conducă la identificarea riscurilor pentru sănătate și anume: existența și funcționarea vitrinelor frigorifice în care sunt expuse alimentele; integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecție pe timpul transportului, depozitării și comercializării; etichetarea acestora, cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, termenul de valabilitate etc.
  • Înainte de achiziționarea alimentelor, din locuri specializate în acest sens, asigurați-vă că vânzătorul este echipat corespunzător, poartă halat de protecție și bonetă, iar manipularea alimentelor neambalate este realizată cu mâinile acoperite de mănuși curate sau de unică folosință.
  • Acordați atenție prețului afișat și verificați concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonurile de casă.
  • Solicitați și păstrați bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriți să reclamați calitatea/siguranța unui produs.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *