Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a anunţat că liberalii se vor reuni vineri la Poiana Braşov pentru a analiza rezultatele alegerilor locale din 9 iunie. El a subliniat că, în următoarele două săptămâni, PNL va decide asupra candidatului la preşedinţie, iar acesta va fi liderul partidului, Nicolae Ciucă.

Dacă luam sub 20% la aceste alegeri sigur că ne mai gândeam ce să facem. Dar luând 30%, iar la primării peste 35%, vă dați seama că suntem îndreptățiți să avem candidat”, a declarat Rareş Bogdan la News Alert, pentru B1TV. El a adăugat că PNL are o bază electorală solidă de 2,5 milioane de votanți și primari excepționali în Transilvania, sudul României și președinți de Consilii Județene.

Rareş Bogdan a confirmat că PNL „va merge cu generalul Nicolae Ciucă, președintele partidului, candidat la președinția României” și așteaptă să vadă evoluția situației în zona dreptei românești, menționând partidele REPER, USR, Forța Dreptei și PMP. „În cazul în care aceștia consideră că generalul Ciucă reprezintă opțiunea cea mai bună pentru președinția României, vom purta discuții cu ei”, a precizat prim-vicepreşedintele PNL, conform B1TV.

Deși încă nu au fost inițiate discuții și nu există un calendar stabilit, Rareş Bogdan consideră că, „dat fiind și votul masiv de dreapta dat în București, să avem speranțe și să fim îndreptățiți să credem că președintele României va fi unul de dreapta, cum a fost în ultimii 20 de ani”.

Rezultatele alegerilor locale par să fi consolidat poziția PNL și a liderului său, Nicolae Ciucă, în perspectiva alegerilor prezidențiale, dar urmează negocierile cu celelalte partide de dreapta.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *